x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninsorile și vântul puternic fac prăpăd în țară. Haos pe șosele din cauza vremii

Ninsorile și vântul puternic fac prăpăd în țară. Haos pe șosele din cauza vremii

de Alice Petrescu    |    05 Apr 2023   •   12:50
Ninsorile și vântul puternic fac prăpăd în țară. Haos pe șosele din cauza vremii
Sursa foto: ISU botosani

Vremea deosebit de rea dezlănțuită încă de la început de aprilie, face prăpăd în România.Ninsoarea abundentă în unele zone din țară nu s-a oprit  în ultimele 15 ore, provocând un adevărat haos în trafic.

Ninsoarea creează probleme în trafic în Botoșani

Douăzeci de apeluri de la cetăţeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăţi în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau naţionale, din cauza zăpezii, s-au înregistrat în ultimele ore, la dispeceratul ISU - SAJ Botoşani.



Potrivit autorităţilor, toate cazurilor au fost direcţionate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Botoşani.

 Pe DJ 282, pe raza localităţii Răuseni, trei camioane au rămas înzăpezite. La caz s-au deplasat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răuseni, un echipaj de poliţie şi drumari de la SDN;

Pe DJ 294, pe raza localităţii Strahotin, trei microbuze în care se aflau nouă persoane şi două autoturisme cu patru pasageri nu îşi puteau continua drumul. La caz au intervenit drumarii de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Botoşani;

 Pe DJ 293, în localitatea Cordăreni, două camioane au rămas înzăpezite. Intervin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cordăreni, un echipaj de poliţie şi drumari;

Pe raza localităţilor Ştefăneşti Sat şi Ringhileşti, trei autoturisme au rămas blocate;



Pe DN 29, pe raza localităţii Avrămeni, un camion a rămas înzăpezit, iar pe DN 24 C, în Ripiceni, trei microbuze au rămas blocate în zăpadă.

De asemenea, un arbore a căzut pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiul Botoşani.

Datorită stratului de zăpadă consistent depus pe partea carosabilă, s-a luat măsura restricţionării circulaţiei pe DN 29, municipiul Botoşani - Manoleasa, a autovehiculelor cu un tonaj de peste 7,5 tone, până la ora 12,00.

De asemenea, sunt închise circulaţiei temporar DJ 294 de la DN 29 până la Dângeni şi DJ 282 H Rediu - Răuseni.

Trei echipaje din cadrul ISU Botoşani au efectuat misiuni de patrulare pe DN 29 A Dorohoi - Darabani, pe DN 29 Vlădeni - Huţani, pe DJ 298, DJ 293 G George Enescu - Dorohoi.

Potrivit furnizorului de energie electrică, localităţile Suliţa şi Drăcşani sunt afectate parţial, iar echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Din informaţiile furnizate de SDN se circulă în condiţii de iarnă spre Iaşi prin Botoşani - Frumuşica - Târgu Frumos. Nu se circulă prin Prăjeni, unde sunt înzăpezite mai multe autovehicule.

Judeţul Botoşani se află sub incidenţa unei avertizări meteorologice tip cod portocaliu de ninsori abundente până miercuri, la ora 14,00.

Traficul rutier pe DN2, restricţionat temporar pe sectorul Suceava - Siret

Circulaţia pe sectorul de drum DN2 Suceava - Siret a fost restricţionată începând de miercuri, de la ora 6,00, km 442+211 - 482+230, pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii scăzute, a anunţat Prefectura Suceava.

Pentru restabilirea în totalitate a circulaţiei, Secţia Drumuri Naţionale Suceava va interveni pe acest sector cu autospeciale dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant.

În contextul avertizării meteorologice în vigoare, cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite şi strat consistent de zăpadă, în zona de responsabilitate a SDN Câmpulung Moldovenesc s-a acţionat pe toate sectoarele de drum din administrare în vederea menţinerii fluenţei circulaţiei cu 22 de utilaje dotate cu lamă şi răspânditor, fiind consumate 453 tone de sare şi 15 tone de nisip.

Pe drumurile naţionale din zona de munte a judeţului se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil umed pe DN17 sau acoperit cu zăpadă frământată 0-2 cm pe celelalte căi rutiere, neînregistrându-se la acest moment blocaje sau restricţii de circulaţie. 

Nordul ţării, paralizat de viscol. Drumuri blocate, zeci de apeluri la 112

 

Trafic restricționat pe DN 1

 

Potrivit Centrului Infotrafic, miercuri dimineața, traficul este restricționat pe prima bandă a DN 1 pe sensul București - Ploiești, la kilometrul 27+100 de metri, în zona localității Snagov, județul Ilfov, după ce un TIR a lovit o conductă de gaze și a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitații sub formă de ploaie, cu vizibilitate este bună.

La nivelul țării, sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, circulându-se în condiții de iarnă, în zona montană a județelor Arad, Bacău, Botoșani, Covasna, Iași, Neamț, Prahova și Vaslui.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Meteorologii spun că ninsorile și ploile vor continua și în zilele următoare și chiar se vor intensifica în unele zone ale țării.

Joi, 6 aprilie, ninsorile se vor extinde și în nordul și centrul țării și se va depune strat de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele de munte și în apropierea acestora, în special în sudul și estul Transilvaniei, scrie Antena3CNN

×
Subiecte în articol: ninsori vânt puternic