x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninsorile şi viscolul închid şcolile. 21 de unităţi de învăţământ au renunţat la cursuri din cauza vremii

Ninsorile şi viscolul închid şcolile. 21 de unităţi de învăţământ au renunţat la cursuri din cauza vremii

06 Ian 2015   •   08:39
Ninsorile şi viscolul închid şcolile. 21 de unităţi de învăţământ au renunţat la cursuri din cauza vremii

În 21 de școli din nouă judeţe nu s-au ţinut cursurile din cauza viscolului puternic, Clujul fiind județul cu cele mai mari probleme. Aici, au fost închise cinci școli din localitățile Fizeșu Gherli, Măguri și Valea Ierii.

Viscolul s-a abătut şi peste judetul Vaslui. Din cauza zăpezii dar si a vântului foarte puternic, mai multe școli, licee și grădinițe și-au trimis elevii acasă, suspendând cursurile de după-amiază. Luni nu s-au ţinut ore în Scoala "Stefan cel Mare" (schimbul doi), Liceul "Ion Mincu" ( cursurile de după-amiază) şi Grădinita din comuna Stefan cel Mare.La Liceul "Cuza Vodă" Husi, Scoala din Rosiesti, Scoala din Costesti si Liceul din Codăesti orele au fost suspendate pentru navetisti.

Și în Suceava au fost suspendate cursurile la unitatile de invatmant din comuna Musenita. Este vorba despre scoala generala Bainet, si scoala primara Vascauti si gradinitele aferente acestor unitati de invatamant. Decizia suspendării cursurilor din judeţul Suceava a fost luată din cauza viscolului care a îngreunat circulaţia.


Inspectoratele şcolare judeţene estimează că marţi, 6 ianuarie, din totalul celor 21 de şcoli închise luni, 14 îşi vor relua activitatea (cu excepţia a 7 şcoli din judeţele Alba şi Cluj).

Cursurile neefectuate vor fi recuperate în perioada următoare după un grafic de recuperare a materiei aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

Conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene, luni, 21 de unităţi de învăţământ din 9 judeţe (Alba - 3, Brăila - 1, Cluj - 5, Mureş - 1, Vaslui - 3, Ialomiţa - 1, Iaşi - 4, Sibiu - 2 şi Suceava - 1) nu au putut desfăşura activităţi didactice din cauza condiţiilor meteorologice improprii.
 

 

×