x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi audieri în dosarul preşedintelui CJ Argeş

Noi audieri în dosarul preşedintelui CJ Argeş

de Elly Cârstea    |    16 Mar 2011   •   12:54

După ce pe data de 4 martie procurorii DNA Piteşti i-au adus la cunoştinţă deputatului PSD de Argeş Mircea Drăghici că este învinuit în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie şeful său de partid, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, miercuri parlamentarul a fost solicitat pentru o nouă repriză de audieri. Deputatul Mircea Drăghici a răspuns întrebărilor anchetatorilor în mai puţin de o oră, iar la plecare a spus că intenţia lor a fost să-l întârzie la votul moţiunii de cenzură:"Cred că au vrut să mă întârzie la moţiunea de cenzură, dar sunt sigur că ajung la timp şi voi vota. Am fost chemat tot în legătură cu dosarul domnului Nicolescu". Tot miercuri, la DNA Piteşti au fost audiaţi şi doi primari. Primul care a răspuns invitaţiei procurorilor anticorupţie a fost edilul comunei Băbana, Bebe Ivan, de la PNL.Acesta a spus că a fost citat încă de acum o lună şi i s-au solicitat nişte acte în legătură cu un contract cu o firmă care a acordat consultanţă primăriei în legătură cu proiecte europene privind modernizarea şi infrastructura din comuna pe care o conduce. Se pare că firma de consultanţă din Bucureşti ar avea legătură cu deputatul Mircea Drăghici, însă aceste informaţii nu au fost confirmate oficial. Primarul Bebe Ivan a mai explicat că a lucrat cu firma respectivă pentru că a fost cea mai ieftină. Totodată edilul a mai spus că are calitatea de martor. Un alt primar care a fost audiat miercuri la DNA Piteşti a fost Ion Ştefan, edilul comunei Budeasa. Acesta ştie încă din luna ianuarie că are calitatea de învinuit în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu şi s-a prezentat pentru a patra oară la DNA. Cei doi primari au fost audiaţi la o zi după ce la DNA Piteşti au răspuns prezent alţi patru edili din Argeş. Marţi au fost audiaţi rând pe rând primarul din Leordeni, Marian Ibric, cel din Cuca, Gheorghe Cernătescu, primariţa din Coşeşti, Elisaveta Tudose şi cel din Moşoaia, Florea Ene, toţi membri PSD. Există indicii, neconfirmate însă oficial, că şi ei au fost întrebaţi tot despre contractele cu firma de consultanţă în care se spune că este implicat deputatul Drăghici.

Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, acuzat de mai multe fapte de corupţie, a fost arestat preventiv în data de 27 ianuarie, pentru 29 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Argeş. Pe data de 2 februarie, Curtea de Apel Piteşti a admis recursul avocaţilor şi a decis cercetarea acestuia în stare de libertate. Constantin Nicolescu a suferit un accident vascular cerebral la puţin timp după ce s-a dat decizia de arestare şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale de revascularizare miocardică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, operaţia pe cord deschis durând şapte ore. Preşedintele CJ Argeş a fost externat în urmă cu două săptămâni şi se reface la domiciliul său din Piteşti .

Preşedintele CJ Argeş este cercetat în legătură cu accesarea unui program de finanţare nerambursabilă de tip PHARE, în valoare de 880.249,95 de euro, având ca obiectiv reabilitarea a patru unităţi şcolare, respectiv o şcoală şi o grădiniţă din Curtea de Argeş, un liceu din Câmpulung Muscel şi o grădiniţă din comuna Budeasa, pretins afectate de inundaţiile din 2005, pe baza unor documente falsificate. Potrivit procurorilor, contractele au fost derulate între 2006 şi 2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, aflată în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului. Societatea în cauză a încasat banii atât pentru lucrări executate, cât şi pentru unele neexecutate. Constantin Nicolescu mai este acuzat şi că, în perioada 2006 - 2008, a primit mită de la Cornel Penescu, patronul firmei PIC suma de 66.588,15 de lei şi produse pentru a dispune achiziţionarea de către CJ Argeş a unor produse alimentare şi nealimentare de la această societate fără a organiza pentru aceasta o licitaţie publică. Preşedintele CJ Argeş mai este acuzat că, în cursul lunii iunie 2009, folosindu-se de funcţia sa, a instigat primarul unei comune argeşene să nu aplice unei persoane sancţiune contravenţională de 10.000 de lei la Legea privind autorizarea executării construcţiilor.

×