x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi şantiere pe autostrada Sibiu – Orăştie (VIDEO)

Noi şantiere pe autostrada Sibiu – Orăştie (VIDEO)

de Iulia Barbu    |    15 Noi 2011   •   10:21
Noi şantiere pe autostrada Sibiu – Orăştie (VIDEO)

Doua loturi din autostrada Sibiu – Orastie au fost deschise astazi. Contractele au fost semnate in primavara acestui an, parte din Cordiorul IV Pan - european. Santierele inaugurate sunt: tronsonul 1 de 24 de kilometri si tronsonul 2 de 19 kilometri, practic jumatate din autostrada Orastie – Sibiu. De altfel, pentru lotul 4 al aceleiasi autostrazi, lucrarile au fost inaugurate in luna octombrie.

Autostrada Orastie – Sibiu a fost impartita in patru loturi. Tronsonul 1, deschis astazi, pleaca din Orastie. Contractul de proiectare si executie in valoare de 551,041,792.37 lei (fara TVA) a fost incheiat cu firma Strabag. Proiectul cuprinde constructia a 24,110 km de autostrada si include urmatoarele obiective si lucrari: 4 poduri pe autostrada peste cursuri de apa; 3 poduri pe autostrada peste cai de comunicatii terestre (cale ferata, drumuri nationale, judetene sau agricole); 7 subtraversari de autostrada ale unor drumuri nationale, judetene si agricole, 15 poduri casetate; 2 noduri rutiere, inclusiv bretele de acces: Nodul Rutier Orastie; Nodul Rutier Sebes Vest si 1 spatiu de servicii.

Lotul 2, in lungime de 19,7 kilometri, este construit de Asocierea SC Straco Grup SRL -Studio Corona SRL Civil Engineering. Contractul a fost semnat in primavara acestui an, cu o valoare proiectare si executie de 377.780.208,81 lei (fara TVA). In cadrul proiectului sunt prevazute si urmatoarele lucrari: 7 poduri si pasaje pe autostrada peste alte cai de comunicatii (cale ferata, DJ si drum agricol); 8 poduri pe autostrada peste cursuri de apa, 3 pasaje peste autostrada (DN, DJ si DC); 3 noduri rutiere, inclusiv bretele de acces: Nod rutier Lancram, Nod rutier Sebes est, Nod rutier Cunta, 1 centru de intretinere si 1 spatiu de servicii.

Executia tronsoanelor mentionate va dura un an si jumatate, la care se adauga 4 ani perioada de garantie. Finantarea este asigurata din fonduri nerambursabile europene prin Fondul de Coeziune (85%) si de la Bugetul de Stat (15%).

×