x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi sensuri unice

Noi sensuri unice

de Monica Andrei Capatos    |    19 Mai 2009   •   00:00

Şoferii care circulă în zonele Băneasa şi Dorobanţi trebuie să fie atenţi, de astăzi vor fi introduse sensuri unice pe două străzi secundare în vederea fluidizării traficului.



Astfel, se va circula pe un singur sens pe Str. Someşul Rece - dinspre Bulevardul Ion Ionescu de la Brad spre Şoseaua Bu­cureşti-Ploieşti, iar începând de mâine pe Str. Emil Balaban - dinspre Str. Ernest Broşteanu spre Str. Mihai Eminescu.

De asemenea, Primăria Sectorului 1 a demarat acţiunea de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar. De săptămâna trecută sunt ridicate autoturismele parcate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, în spitale, cele staţionate în intersecţii, în dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar care nu asigură un spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonală.

Programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1 a fost demarat la începutul anului 2008. Până în acest moment, Primăria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe străzi secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Aviaţiei, Bulevardul Expoziţiei şi Cartierul Băneasa.

"Vom putea spune că oamenii trăiesc într-un oraş civilizat abia atunci când vor ajunge din cel mai îndepărtat punct al Sectorului 1, până la Universitate, în condiţiile unui trafic de vârf, în cel mult 45 de minute. Acest obiectiv îl urmărim prin introdu­cerea sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1", a declarat Andrei Chiliman, edilul Sectorului 1.

PASAJUL BASARAB
În vederea execuţiei rampei de acces pe pasajul denivelat suprateran Basarab, şoferii trebuie să evite în următoarele şase luni unele artere de circulaţie. De ieri, circu­la­ţia pe Şos. Nicolae Titulescu, pe tronsonul dintre Calea Griviţei şi Bulevardul A.I. Cuza s-a închis, traficul desfă­şu­rân­du-se pe câte o bandă, doar pentru riverani, pe lateralele Bulevardului N. Titulescu. Se vor înfiinţa sensuri unice pe Str. Petru Rareş, dinspre Calea Griviţei către Bulevardul A.I. Cuza şi pe Str. Comana, dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu către Calea Griviţei, circulaţia desfăşurându-se pe două benzi de circulaţie.

×
Subiecte în articol: trafic