x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noile măsuri de relaxare, publicate în Monitorul Oficial

Noile măsuri de relaxare, publicate în Monitorul Oficial

29 Mai 2020   •   21:37
Noile măsuri de relaxare, publicate în Monitorul Oficial

Noile măsuri de relaxare se vor aplica de la 1 iunie şi sunt incluse într-un act normativ publicat vineri seară în Monitorul Oficial. Se redeschid terasele în aer liber, plajele, se reiau transporturile și competiţiile sportive.

HG 394/2020 a fost publicată vineri seară în Monitorul Oficial şi transpune măsurile luate cu o seară înainte prin intermediul Hotărârii CNSU nr. 26/2020.

Actul normativ nu aduce noutăţi, astfel că principalele măsuri de relaxare, ce vor intra în vigoare la 1 iunie, sunt următoarele:

Vom putea ieşi din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere. Astfel, deplasările între localităţi se vor face fără să mai fie necesară justificarea motivului călătoriei.

Se redeschid terasele în aer liber, cu respectarea unor condiţii: o distanţă de minim 2 metri între mese şi cel mult patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite. Regulile suplimentare ce vor trebui respectate de proprietari nu au fost încă publicate de Ministerul Economiei.

Se deschid şi plajele. Conform HG, fiecare persoană va avea nevoie de un şezlong, însă premierul Orban a anunţat că regulile vor fi corectate, astfel încât oamenii să aibă acces şi cu un prosop, pe nisip.

Se reiau transporturile rutiere şi feroviare.

Vor putea fi organizate spectacole în aer liber cu cel mult 500 de spectatori (aceştia vor purta măşti de protecţie şi vor sta la distanţă de 2 m unul de celălalt). În plus, se vor putea organiza şi spectacole de tip drive-in, cu condiţia ca ocupanţii unei maşini să fie membrii aceleiaşi familii.

Vor fi reluate competiţiile sportive, fără spectatori, în aer liber (cu excepţia sporturilor de contact). În plus, poate fi reluată şi activitatea de performanţă în bazine acoperite sau în aer liber. În spaţiile închise, activitatea sportivilor profesionişti poate fi reluată numai cu respectarea regulilor de distanţare, respectiv cel puţin 7 mp/persoană.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Monitorul Oficial