x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nota in Biblie viitoarele jafuri

Nota in Biblie viitoarele jafuri

24 Apr 2004   •   00:00

„Locotenentii" celui mai periculos spargator de case din Capitala au cazut in plasa politistilor, in timp ce incercau sa sparga un apartament. Infractorii actionau la comanda, dirijati de sef din puscarie.

Filajul judiciaristilor de la Sectia 11 Politie a dat roade miercuri dimineata, cand au prins in flagrant doi tigani. Indivizii se pregateau sa dea o lovitura in strada Lugojana, din sectorul 2. „Au aparut in zona pe la ora 10:00. Au intrat in bloc si au mers glont la o usa. Au vazut in usa o factura pentru plata luminii, dandu-si astfel seama ca nu era nimeni in locuinta respectiva. Aveau asupra lor o ranga, cu ajutorul careia au incercat sa forteze intrarea", ne-au declarat surse din politie. Aflati pe urmele lor de aproximativ o saptamana, politistii au intervenit pe loc. Unul dintre infractorii prinsi in flagrant se numeste Vasile Georgescu, are 26 de ani si este fiul unui alt vestit „springar" de case, pe nume Florian Georgescu, cunoscut in lumea interlopa sub porecla de „Didi Chioru’". Celalalt se numeste Fanel Zabar Voicu, zis „Fane", in varsta de 23 de ani. Impreuna, cei doi au dat nu mai putin de zece lovituri. Separat, fiecare a primit condamnari pentru furt calificat. Dupa ce au iesit din puscarie, s-au apucat din nou de furturi.

Din nou la „zdup"

„Springarii" au refuzat sa colaboreze cu anchetatorii, negandu-si fapta, in ciuda faptului ca au fost prinsi in flagrant. Prezentati Judecatoriei Sectorului 3, ei au primit cate 29 de zile de arest preventiv. Florian Georgescu este fiul lui „Didi Chioru’", acesta din urma fiind coleg de faradelegi al vestitului spargator de lux, Nicolae Mandache, poreclit „Rechinu’". Politistii spun ca „mezinii" Georgescu si „Fane" au invatat „arta meseriei" cu constiinciozitate. Mergeau, in general, la pont, insa au mai avut loc si „accidente". Spre exemplu, intr-una din loviturile pe care le-au dat, s-au trezit ca proprietarul era inca acasa. Pentru ca nu aveau cum sa-si abandoneze „misiunea", spargatorii l-au imobilizat pe bietul om si au furat tot ce le-a picat in mana, sub ochii proprietarului. Prada era orice: de la bani, haine, bijuterii, obiecte de arta sau aparatura electronica. Cand nu mai primeau comenzi, mergeau la „noroc", incercand usile apartamentelor.

Ion Alexandru

Profesorul spargatorilor

„Patronul" acestor spargatori este „Rechinu’". El a comis cel putin 15 fapte, iar in momentul arestarii, la mijlocul anului trecut, politistii au gasit in locuinta sa o agenda in care se aflau sute de numere de telefon, adresele si programul unor oameni importanti din Romania, printre oameni politici, sportivi, directori de companii, artisti si politisti. Mandache se specializase pe casele la curte amplasate in Centru si era insotit de „Didi Chioru’" si de un alt spargator celebru, „Marin Cucu". Ei furau in special tablouri foarte scumpe.

Biblia cu „surprize"

Mandache a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 17 ani de inchisoare. Odata arestat, „Rechinu’" a gasit o metoda de a face rost de adresele oamenilor bogati. In puscarie, avea o Biblie pe care o purta in permanenta asupra sa si in care isi nota adrese ale oamenilor de vaza. De informatii facea rost de la colegii sai de puscarie. Ulterior, aceste informatii erau transmise de „Rechinu’" locotenentilor sai, care veneau sa-l viziteze.

×
Subiecte în articol: observator