x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua listă de medicamente intră în vigoare la 1 august. Ministrul Sănătăţii anunţă şi "resuscitarea" Institutului Cantacuzino

Noua listă de medicamente intră în vigoare la 1 august. Ministrul Sănătăţii anunţă şi "resuscitarea" Institutului Cantacuzino

30 Mai 2013   •   18:28
Noua listă de medicamente intră în vigoare la 1 august. Ministrul Sănătăţii anunţă şi "resuscitarea" Institutului Cantacuzino

Noua listă de medicamente compensate, aflată într-o "fază avansată" de lucru, ar putea intra în vigoare la 1 august, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Suntem într-o fază avansată cu noua listă de medicamente compensate. Sperăm ca, până la 15 iunie, aceasta să fie gata, iar după aceea, timp de o lună, să fie «cernută» de către specialişti. Comisia de specialitate va avea o lună posibilitatea de a «cerne» medicamentele de pe noile liste", a declarat ministrul Sănătăţii, care crede că cel mai fezabil termen pentru intrarea în vigoare a noii liste este 1 august.

Pe de altă parte, Nicolăescu a anunţat că Institutul Cantacuzino va reîncepe să producă vaccin antigripal încă din acest an.

"Ieri au fost aprobate în Guvern două acte normative foarte importante, una vizând reluarea activităţii Institutului Cantacuzino, iar a doua a Societăţii Antibiotice Iaşi. Indiferent cum voi fi interpretat, vreau să mulţumesc Guvernului pentru redeschiderea Institutului Cantacuzino, aceasta fiind prevăzută chiar în programul de guvernare", a declarat Nicolăescu.

Ministrul a mai spus că Institutul Cantacuzino devine, prin noua hotărâre de Guvern, serviciu de interes economic general şi va primi din fondul de rezervă al Guvernului 10 milioane de lei, sumă care nu reprezintă ajutor de stat, ci compensaţie financiară din partea statului.

×