x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul gazon de pe Arena Naţională va costa 1.000.000 de euro. Costurile, suportate de Primăria Capitalei

Noul gazon de pe Arena Naţională va costa 1.000.000 de euro. Costurile, suportate de Primăria Capitalei

09 Mar 2012   •   10:54
Noul gazon de pe Arena Naţională va costa 1.000.000 de euro. Costurile, suportate de Primăria Capitalei

Presedintele FRF, Mircea Sandu, si primarul Capitalei, Sorin Oprescu, au anuntat ca noul gazon de pe Arena Nationala, pe care se va disputa, la 9 mai, finala UEFA Europa League, va costa 1.000.000 de euro.

Lucrarile de schimbare a gazonului vor incepe sambata si vor dura aproximativ o luna. Costul total al noului gazon va fi de un milion de euro si va fi suportat in totalitate de Primaria Capitalei.

"Este pentru prima data cand noi intervenim cu dimensiunea financiara la acest gazon. Cred ca se putea face un gazon mai bun, dar era in obligatia constructorului", a declarat, intr-o conferinta de presa, Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a mai spus ca Arena Nationala este pregatita pentru a gazdui finala Europa League si ca indeplineste toate criteriile UEFA.

"Arena Nationala a inceput sa-si atinga scopul. Stadionul a indeplinit in cele mai bune conditii toate criteriile UEFA. Vom incepe o noua etapa, pregatirea finalei Europa League care va avea loc in Bucuresti pe 9 mai", a declarat Oprescu, care a precizat ca ca Arena Nationala reprezinta cea mai importanta investitie din Romania in ultimii 20 de ani.

"Arena Nationala este cel mai mare si reprezentativ obiectiv de investitie din Romania ultimilor 20 de ani. Singurele interventii care se vor face sunt extinderile de locatii pentru echipele media", a afirmat Sorin Oprescu.

"Vor fi indeplinite toate criteriile UEFA, de la stratul de joc pana la suprafata. Costurile le suporta Primaria Bucuresti si sunt de aproximativ un milion de euro", a completat Radu Popa, directorul Administratiei de Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

"Daca se califica Manchester United, numarul privitorilor va fi dublu sau chiar triplu. Finala de la Bucuresti va fi mai bine organizata decit cea de la Dublin", a declarat si Mircea Sandu.

Pe Arena Nationala au fost organizate 18 evenimente sportive la care au participat aproape 500.000 de oameni, plus 100.000 de persoane care au vizitat stadionul la Ziua Portilor Deschise.

Turistii care vor veni la meci vor avea organizat un circuit pus la punct de catre Primaria Capitalei. De la aeroport vor fi dusi la stadion, iar de acolo se va merge in cele doua Fan Zone, in Piata Constitutiei si in Piata Geroge Enescu. Cu trei ore inainte de meci, autobuzele ii vor duce pe fanii care doresc acest lucru la stadion.

Presedintele UEFA, Michel Platini, va veni la Bucuresti cu doua zile inainte de finala si va premia, pe 7 si 8 mai, cistigatorii turneelor de fotbal la care FRF estimeaza sa atraga intre 2.000 si 3.000 de copii, informeaza gsp.ro.

Europa League a fost cistigata sezonul trecut de Porto, 1-0 cu Braga, intr-un meci organizat la Dublin.


×