x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a depus jurământul de învestitură în funcţie

Noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a depus jurământul de învestitură în funcţie

31 Oct 2022   •   21:28
Noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a depus jurământul de învestitură în funcţie
Sursa foto: Foto Hepta

Angel Tîlvăr a depus, luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Apărării, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni.

La eveniment  au mai participat preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, vicepremierul Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Angel Tîlvăr a fost numit în funcţia de ministru al Apărării Naţionale. Anterior, premierul Nicolae Ciucă a transmis şefului statului această propunere după ce Consiliului Politic Naţional al PSD a decis, cu unanimitate de voturi, nominalizarea senatorului Angel Tîlvăr în funcţia de ministru al Apărării.

Senatorul Angel Tîlvăr, în vârstă de 60 de ani, a fost votat de social-democrați, luni, pentru a ocupa funcția de ministru al Apărării. Social-democratul este în Parlamentul României de 18 ani. Are trei mandate de deputat, iar în prezent este la al doilea mandat de senator. Angel Tîlvăr este vicepreședinte PSD Vrancea și înainte de a fi parlamentar a fost profesor de limba engleză.

×
Subiecte în articol: angel tilvar numire