CNA considera ca proiectul de lege privind alegerile parlamentare, care prevede ca "orarul pentru campania electorala si repartizarea timpilor de antena se stabilesc de o comisie parlamentara speciala", contravine Legii audiovizualului.
MAGDA COLGIU
Una dintre prevederile acestui proiect, respectiv articolul 56, aliniatul 3, prevede ca "orarul pentru campania electorala si repartizarea timpilor de antena se stabilesc de o comisie parlamentara speciala, impreuna cu reprezentanti ai serviciilor publice de radio si televiziune. Comisia parlamentara speciala se constituie cu cel putin cinci zile inainte de data inceperii campaniei electorale si functioneaza pana la incheierea acesteia".
CNA considera ca o astfel de dispozitie contravine Legii audiovizualului, care garanteaza independenta editoriala a radiodifuzorilor publici si privati si care consfinteste rolul CNA de unica autoritate de reglementare in domeniul audiovizualului. Conform unui comunicat remis ieri de CNA, un model de felul celui propus prin articolul mentionat nu se regaseste nicaieri in Europa si, potrivit unui principiu ce tine de bunul simt, "nu poti avea in acelasi timp calitatea de arbitru si pe cea de jucator".
Oprisan cere socoteala CNA
Citește pe Antena3.ro
Consiliul protesteaza si impotriva atitudinii domnului Ion Martis, patronul postului respectiv si, probabil, unul dintre slujitorii fideli ai intereselor domnului Oprisan. Martis i-a reprosat telefonic inspectoarei CNA, cu o zi inainte, faptul ca a intocmit un raport defavorabil postului Atlas TV, amenintand-o ca "in scurt timp nu va mai lucra la CNA".