x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "NUP" in cazul Iovan

"NUP" in cazul Iovan

de Violeta Fotache    |    13 Dec 2005   •   00:00
"NUP" in cazul Iovan

Sotul Romanitei a omorat in legitima aparare. Aceasta este concluzia care se desprinde dintr-o informare catre Parchetul instantei supreme, facuta de procurorii care il cerceteaza pe Adrian Iovan. In cazul mortii hotului Bogdan Iancu se confirma varianta sotului creatoarei de moda: legitima aparare (NUP).

Sotul creatoarei de moda Romanita Iovan a omorat in legitima aparare. Concluzia se desprinde dintr-o informare catre Parchetul General, facuta de procurorii care il cerceteaza pe pilotul Adrian Iovan.

Tanarul Bogdan Iancu, hotul recidivist care "a calcat" luxoasa vila din Primaverii detinuta de familia Iovan, a murit in noaptea de 5 spre 6 octombrie, ucis de glontul pornit din arma de vanatoare a pilotului Adrian Iovan. Proprietarii calcati au invocat legitima aparare. Familia celui decedat a sustinut varianta "executiei cu sange rece". Ieri, dupa doua luni de ancheta, avocatii celor doua familii aflate in litigiu au fost chemati la Parchetul Capitalei, unde au studiat toate probele stranse la dosar, inclusiv raportul medico-legal, de-abia intrat in posesia procurorilor.

CONCLUZIE. S-a stabilit ca din casa familiei Iovan, folosindu-se postul telefonic fix, s-a sunat la Politie la ora 3:21, Salvarea fiind anuntata la ora 3:26. "Acest timp este confirmat si de cronometrajul facut de procurori, in cadrul experimentului judiciar", ne-a declarat avocatul Dan Nastrut, unul dintre aparatorii pilotului. "Nici un alt telefon nu a mai fost dat. Varianta unui prim apel catre un procuror nu se confirma, este o diversiune", ne-a declarat si cel de-al doilea aparator al familiei Iovan, Cristian Sarbu. Ambii au sustinut ca asteapta o solutie de "NUP", adica neinceperea urmaririi penale fata de clientul lor. Avocatul adversar, Mariana Stefan, s-a aratat insa nemultumit de faptul ca raportul medico-legal nu precizeaza estimativ ora decesului si a apreciat ca moartea a intervenit in jurul orei 3:30. "Raman pe pozitia exprimata: a fost executie cu sange rece. Voi folosi toate mijloacele procedurale pentru a arata ca solutia nu poate fi NUP", ne-a declarat Mariana Stefan.

DOCUMENT SPRE PARCHET
Unul dintre documentele din dosar confirma varianta legitimei aparari. In informarea facuta de procurorii Parchetului Capitalei catre superiorii lor din Parchetul instantei supreme se arata ca ipotezele sustinute de sora defunctului, Mihaela Balanel, nu au fost confirmate pana in prezent. "Nici un alt mijloc de proba propus si administrat nu a conturat nici macar un indiciu in acest sens. Pana in prezent, s-a apreciat ca nu exista date, indicii sau probe care sa duca la inceperea urmaririi penale", se arata in actul datat 29 noiembrie. Procurorul Andreea Serbanoiu sustine insa ca ancheta nu s-a terminat: "Mai am de administrat probe!". Cu alte cuvinte, verdictul intermediar de neincepere a urmaririi penale ar mai putea fi, totusi, schimbat doar de listening-ul convorbirilor telefonice ale lui Adrian Iovan si de inregistrarile de la TAROM.

×
Subiecte în articol: observator iovan