x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O asistență și șoferul unei ambulanțe din Caracal, cercetați disciplinar după ce un pacient a căzut de pe targă

O asistență și șoferul unei ambulanțe din Caracal, cercetați disciplinar după ce un pacient a căzut de pe targă

12 Noi 2013   •   17:38
O asistență și șoferul unei ambulanțe din Caracal, cercetați disciplinar după ce un pacient a căzut de pe targă
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

O asistentă și un șofer de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Olt sunt cercetați disciplinar după ce un pacient din Caracal a căzut de pe tragă în momentul în care se efectua transferul acestuia în ambulanță, a declarat directorul medical al SJA Olt, Mădălina Deloreanu, informează agerpres.ro.

Pacientul care a căzut de pe targă a fost una dintre cele trei victime rănite în explozia unui restaurant din Caracal, respectiv bucătarul de 27 de ani, care avea arsuri pe mai mult de 80% din suprafața corpului. El a fost dus inițial la Spitalul Caracal și de acolo a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din Capitală. Acest pacient a fost scăpat de pe targă în timpul transferului de la spital către elicopter, atunci când a fost coborât din ambulanță.

Bărbatul a decedat marți la spitalul bucureștean.

"Serviciul Județean de Ambulanță Olt a început o anchetă. Sunt cercetați disciplinar o asistentă și șoferul ambulanței, se urmează procedura. Se dau note explicative, cazul va fi discutat în Comisia de disciplină", a spus directorul medical al SJA Olt.

Acesta a menționat că pacientul era asigurat cu centură de targă atunci când a avut loc incidentul.

"Au spus că pacientul era asigurat cu centură și acest fapt se observă și din imagini. Terenul era însă denivelat", a adăugat Mădălina Deloreanu.

Transferul bărbatului de la ambulanță la elicopter s-a făcut pe un teren de fotbal din Caracal, care prezenta denivelări și era alunecos.

O explozie s-a produs vineri, 8 noiembrie, într-un restaurant din centrul Caracalului, din cauza manevrării necorespunzătoare a unei butelii de aragaz. În afară de bărbatul decedat, o femeie în vârstă de 22 de ani și una de 51 de ani au suferit arsuri din cauza exploziei.

Polițiștii din județul Olt efectuează cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și distrugere din culpă, iar Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt a început de asemenea o anchetă privind explozia. Conform reprezentanților ITM, restaurantul este al firmei SC Flinston SRL. Iar dintre cei trei răniți doar bărbatul era angajat al restaurantului.

În urma cercetărilor s-a stabilit că cei trei au vrut să umple butelia cu gaz, au deschis-o și au lăsat-o deschisă. În încăperea în care se afla butelia, s-au acumulat gaze și când a fost aprins aragazul, s-a produs explozia.

×
Subiecte în articol: explozie caracal caracal ambulanta