x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O echipă de scafandri militari încearcă să scoată un obiect misterios de pe fundul Mării Negre

O echipă de scafandri militari încearcă să scoată un obiect misterios de pe fundul Mării Negre

de Ovidiu Ciutescu    |    07 Mai 2009   •   00:00
O echipă de scafandri militari încearcă să scoată un obiect misterios de pe fundul Mării Negre

Mai multe echipe de scafandri ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Dobrogea si Fortelor Navale fac scufundãri în Marea Neagrã pentru a curãta de alge si nisip un obiect metalic, neidentificat. Obiectul a fost descoperit întâmplător, în timpul efectuãrii unei misiuni de antrenament, informează Agerpres.



Paula Anghel, ofiţer de presă al ISU Dobrogea, spune că "obiectul metalic are o formã atipicã, trei sferturi din corpul lui este îngropat în nisip. Deocamdată nu ştim despre ce tip de obiect este vorba. O echipã de scafandri militari din cadrul Fortelor Navale împreunã cu un echipaj de pompieri si o motopompã a ISU Dobrogea continuã scufundãrile pentru curãtarea obiectului de scoici si alge, înlãturarea nisipului si identificarea acestuia. Zona în care se desfãsoarã misiunea este asiguratã de un echipaj al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Constanta“. Obiectul metalic a fost gãsit, la începutul acestei sãptãmâni, în timpul unei misiuni de antrenament efectuate de scafandri ai ISU Dobrogea. Conform unor surse militare, obiectul este de provenienţă militară, mai mult ca sigur fiind vorba despre o mină marină: "Obiectul are o formă cilindrică, cu un diametru de un metru şi lungime de doi metri. Credem că este vorba despre o mină marină inactivă. Obiectul nu prezintă pericol pentru populaţie şi, probabil, va fi detonat în larg".  


×
Subiecte în articol: observator