x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O furtună puternică a lăsat sute de constănţeni în frig şi beznă peste 48 de ore

O furtună puternică a lăsat sute de constănţeni în frig şi beznă peste 48 de ore

19 Oct 2011   •   05:30
O furtună puternică a lăsat sute de constănţeni în frig şi beznă peste 48 de ore

Sapte localitati din judetul Constanta au ramas fara curent electric din cauza furtunii. In urma rafalelor de vant, crengile copacilor au avariat reteaua de electricitate.

Oamenii din comuna Topraisar spun ca au ramas si fara apa, pompele electrice care scoateau apa din fantani oprindu-se. Oficiali ai ENEL au anuntat ca mai multe echipe lucreaza pentru remedierea avariilor.

In cursul zilei de luni, din cauza furtunii, a vantului puternic si a precipitatiilor abundente, instalatiile ENEL au fost afectate si intrerupta alimentarea cu energie electrica a unor consumatori. In municipiul Constanta au fost remediate 224 de deranjamente individuale sau colective, in zonele Eforie, Tuzla, Medgidia si Navodari s-a intervenit in peste 200 de cazuri.

"Cauza principala a acestor deranjamente a fost caderea de crengi si copaci peste retelele aeriene de electricitate. In cursul serii, in plus, pe langa cele 150 de deranjamente ce erau in curs de remediere, s-au declansat avarii pe liniile de medie tensiune, seara ramanand opt localitati fara electricitate", a informat ENEL.

×