x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O grupare din Bacău a furat 250 de milioane de lei din peste o sută de bancomate

O grupare din Bacău a furat 250 de milioane de lei din peste o sută de bancomate

27 Iul 2012   •   12:26
O grupare din Bacău a furat 250 de milioane de lei din peste o sută de bancomate

Procurorii DIICOT Bacau audiaza 20 de persoane implicate in devalizarea a peste o suta de bancomate din mai multe orase ale tarii, frauda estimata fiind de aproximativ 250 de milioane de lei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Serviciul Teritorial Bacau, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Bacau si Directia de Investigatii Criminale-IGPR, au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in comiterea de fraude la ATM-uri, prin utilizarea de instrumente artizanale.

Potrivit DIICOT, gruparea infractionala era constituita din aproximativ 25 de persoane, din municipiul Bacau, iar modalitatea de comitere a faptelor era una inedita la nivelul cazuisticii actuale. Astfel, invinuitii procedau la sustragerea din bancomate a unor importante sume de bani, prin folosirea unui dispozitiv metalic confectionat artizanal, introdus in fanta de eliberare a numerarului.

In aceasta modalitate, invinuitii au actionat pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Bacau, Brasov, Neamt, Covasna, Sibiu, Constanta si Iasi, devalizand si aducand in stare de neutilizare peste o suta de ATM-uri.

Prejudiciul constatat pana la aceasta data depaseste suma de 250 milioane lei.

La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Bacau au fost conduse 20 de persoane, fata de care, dupa finalizarea audierilor se vor dispune masurile legale.

×