x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O maşină văndută = un copac plantat

O maşină văndută = un copac plantat

de Elena Stan    |    24 Sep 2007   •   00:00
O maşină văndută = un copac plantat

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile in parteneriat cu Porsche Romănia, importatorul general al mărcilor Porsche, Audi, Volkswagen, Skoda şi Seat, au lansat un amplu proiect de reimpădurire ce va consta in plantarea unui copac pentru fiecare automobil văndut pe piaţa romănească.


"PERDEAUA VERDE".
"Pentru a proteja mediul inconjurător am decis ca pentru fiecare maşină văndută să plantăm un copac in zonele cu probleme. Incepănd de azi, estimăm că vom planta 22.000 de copaci, iar la nivelul Porsche Romănia 52.000-53.000 de copaci. Foarte importantă pentru noi este realizarea unei perdele verzi in jurul Bucureştiului", a explicat Brent Valmar, directorul general al Porsche Romănia. Acesta speră ca şi ceilalţi producători, importatori şi distribuitori de maşini de pe piaţa romănească să ii urmeze exemplul. "Dacă vor planta copaci şi ceilalţi producători, anul acesta, estimez că ar trebui plantaţi circa 300.000-350.000", a mai spus Valmar.


BLUEMOTION. "Ne place sau nu, vom continua să mergem cu maşina. Un consum redus de carburant inseamnă o cantitate mai mică de emisii de CO2, ceea ce inseamnă poluare redusă", a declarat Valmar. In acest sens, Porsche Romănia a lansat modelul ecologic de Volkswagen Passat şi Polo, denumit BlueMotion. Modelul ecologic costă cu circa 400 de euro mai mult faţă de modelul standard pentru Polo şi cu circa 1.000 de euro pentru Passat.

Consumul mediu de carburant al unui Polo BlueMotion este de 3,9 litri de motorină la 100 kilometri, iar emisiile de CO2 au fost reduse cu 16 g/km, pănă la nivelul de 99 g/km. Reducerea nivelului consumului şi al emisiilor s-a obţinut prin trepte de viteză mai lungi, design aerodinamic şi modificări interne aduse motorului. Porsche va lansa in Romănia, pănă la sfărşitul anului, noi modele BlueMotion pentru Golf, Touran şi Jetta.


EMISII REDUSE. De la inceputul lui 2008 in gama de automobile produse de BMW, 22 dintre acestea vor avea emisii de dioxid de carbon mai mici de 140 de grame pe kilometru. Trei dintre aceste modele se află in gama mini. La Frankfurt au fost prezentate BMW 118d, cu un consum mediu de 4,5 litri şi 119 grame de CO2 pe kilometru, BMW 320 Coupe, cu un consum de 4,8 litri la sută şi 128 de grame bioxid emise, BMW 520 Saloon ce consuma 5,1 litri la suta de km şi are emisii de 136 grame. Un alt model este BMW 520 Touring, cu emisii in atmosferă de 140 de grame, la un consum de 5,3 litri. In noua gamă 308 de la Peugeot, lansată la salonul german, există modele care au fost proiectate cu grijă faţă de mediu. Hybride HDI este un model propulsat cu un motor Diesel ce consumă 3,4 l/100 km şi degajează doar 90 de grame de bioxid de carbon pe km.

×
Subiecte în articol: verde!