x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă țeapă pe internet. „Câștigi” două mii de lei, dar pierzi datele personale

O nouă țeapă pe internet. „Câștigi” două mii de lei, dar pierzi datele personale

11 Noi 2022   •   13:23
O nouă țeapă pe internet. „Câștigi” două mii de lei, dar pierzi datele personale

O nouă țeapă pe internet te poate lăsa fără bani. Înșelătoria vizează, de această dată, benzinăriile OMV Petrom. Mesajul este răspândit pe rețelele de socializare, în cadrul unei postări, este atașat un link, unde, în urma completării unui chestionar, respondenții pot obține 2.000 de lei.

Pe fondul unei aniversări de 31 de ani de activitate, OMV Petrom oferă șansa de a câștiga 2.000 de lei, în urma completării unui chestionar format din 4 întrebări. Aceștia trebuie să răspundă la câteva întrebări, urmând ca la final să selecteze trei cutii cu premii, a doua fiind mereu câștigul de 2.000 de lei, potrivit replicaonline.ro 

În partea de jos a chestionarului, sunt și așa-zise feedback-uri, lăsate de la oamenii care au completat chestionarul, iar toate sunt numai de bine: „Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc OMV Petrom!”, și multe altele. Chiar de aici se poate trage concluzia unei înșelătorii, întrucât, oricând ai accesa linkul, mesajele sunt aceleași, cu toate că a trecut o oră între accesările linkului.

„Nu avem astfel de concursuri active. Această reclamă este falsă și nu a fost creată de compania noastră. Sfatul nostru este să nu dați curs cererilor acesteia și să o raportați. Pentru campanii viitoare, vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook sau site-ul oficial, www.omvpetrom.com”, a transmis OMV Petrom pentru portalsm.ro.

În ultima perioadă, o mulțime de încercări de fraudă au fost făcute în numele unor diferite site-uri, companii sau magazine. Chiar și sub numele ANAF sau Europol. Escrocii creează diferite conturi fantomă, unde promit să ofere diferite vouchere în urma accesării unui link. 

 

 

×
Subiecte în articol: omv petrom