x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O nouă tragedie în Ungaria: Trei morţi şi cinci răniţi, după ce un microbuz românesc s-a ciocnit cu un camion slovac

O nouă tragedie în Ungaria: Trei morţi şi cinci răniţi, după ce un microbuz românesc s-a ciocnit cu un camion slovac

11 Noi 2011   •   06:45
O nouă tragedie în Ungaria: Trei morţi şi cinci răniţi, după ce un microbuz românesc s-a ciocnit cu un camion slovac

UPDATE 12:03 - Doi dintre romanii raniti in accident au suferit politraumatisme si sunt internati la spitalul din Cegled (centru), dar se afla in afara oricarui pericol. Alti trei romani au suferit doar rani usoare si nu au necesitat spitalizare, a declarat, pentru Agerpres, consulul coordonator al Sectiei consulare din cadrul Ambasadei Romaniei in Ungaria, Maria Teodora Pop.

Potrivit acesteia, un microbuz in care se aflau opt cetateni romani (sapte pasageri si soferul) a intrat in coliziune cu un camion slovac, in cursul noptii de joi spre vineri la ora 02:00, pe soseaua nr.4, intre orasele Szolnok si Budapesta, in apropiere de Abony. Microbuzul venea din Romania si avea ca destinatie Italia, iar camionul slovac circula din sensul opus.

Maria Teodora Pop a precizat ca ancheta privind cauzele accidentului este in curs, iar unul dintre consulii romani din Ungaria s-a deplasat la locul accidentului si este in legatura permanenta cu autoritatile.

Trei persoane au murit, iar alte cinci au fost ranite grav, dupa ce un microbuz inmatriculat in Romania s-a ciocnit, in aceasta dimineata, cu un camion slovac la Abony, in centrul Ungariei, relateaza MTI.

In total, opt persoane se aflau in microbuz, a precizat adjunctul sefului autoritatii pentru gestionarea dezastrelor din comitatul Pest, Janos Szabo. Acesta a adaugat ca si soferul camionului a suferit rani usoare.

Politia a demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele in care s-a produs accidentul, a declarat o purtatoare de cuvant a politiei pentru agentia de presa ungara.

O serie de accidente rutiere petrecute pe teritoriul Ungariei, in care au fost implicati romani, au avut loc in ultimii ani.

Cel mai grav accident de acest gen avut loc in noaptea de 30/31 octombrie 2011, in urma impactului intre un TIR inmatriculat in Romania si un microbuz inmatriculat in Spania, care venea de la Valencia. Accidentul, produs pe autostrada M43 din Ungaria, intre localitatea Mako si Budapesta, s-a soldat cu decesul a 14 romani, printre care si trei copii cu varste intre 7 si 14 ani. De asemenea, un al 15-lea pasager al microbuzului a fost internat, in stare foarte grava, la Spitalul Universitar din Szeged.

● In cursul acestui an, la 20 septembrie 2011, 28 de persoane au fost ranite, dintre care noua grav, in urma coliziunii dintre un autobuz si un camion romanesc in estul Ungariei, intre localitatile Debrecen si Mikepercs.
La 21 iunie 2011, cinci persoane si-au pierdut viata si alte 25 au fost ranite, dintre care sapte grav, intr-un accident produs pe Autostrada M70 din Ungaria, dupa ce un autocar care transporta romani a intrat in coliziune cu un camion incarcat cu ciment.
La 31 ianuarie 2010, sapte persoane au fost ranite, dintre care trei grav, dupa ce o masina a intrat in coliziune cu un microbuz inmatriculat in Romania, care circula pe aceeasi banda, in sens opus, in apropiere de granita Ungariei cu Romania.
● La 13 august 2009, zece romani au fost raniti in urma unui accident de microbuz petrecut pe Autostrada M7, in apropiere de localitatea Hollad, aflata in comitatul Somogy din sud-vestul Ungariei.
● La 19 ianuarie 2009, sapte persoane au fost ranite, dintre care trei grav, intr-un accident rutier produs pe soseaua 8 din vestul Ungariei, intre localitatile Egyhazashollos si Rabahidveg, in urma coliziunii dintre un microbuz inmatriculat in Romania si un automobil local. ●La 4 iulie 2008, doi pasageri dintr-un microbuz romanesc au decedat si doi au fost raniti grav in urma unui accident rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria. Incidentul a avut loc langa orasul Gyor, din nord-vestul tarii, pe drumul care duce la granita cu Austria, cand microbuzul s-a izbit de un autoturism inmatriculat in Ungaria. ● La 3 decembrie 2007, un microbuz romanesc s-a ciocnit cu alte doua vehicule in apropierea orasului Barand din Ungaria, situat la aproximativ 30 de kilometri de punctul de trecere a frontierei de la Bors. Accidentul a avut loc in jurul orei 7.00, ora Romaniei, cand microbuzul s-a lovit de un autocamion inmatriculat in Ungaria, iar in urma impactului, a fost proiectat pe contrasens si s-a izbit de un camion polonez. Soferul microbuzului a murit, iar sapte pasageri au fost raniti. Potrivit primelor precizari ale Politiei rutiere ungare, cauza accidentului ar fi fost vizibilitate redusa.
19 iulie 2007. Accident rutier soldat cu decesul a sapte romani si ranirea altor 16. Acesta a avut loc pe DN 43, intre orasele Mako si Szeged, in apropierea frontierei cu Romania. Atunci, un camion-platforma ce transporta autovehicule a intrat pe contrasens, lovind un autocar in care se aflau 35 de turisti romani, care se indrepta spre localitatea Szeged. ● 12 iunie 2007. O persoana a murit si o alta a suferit rani usoare pe o sosea din apropierea orasului Cegled, aflat in centrul Ungariei, cand un microbuz cu numar de inmatriculare romanesc a iesit de pe sosea si s-a rasturnat in sant.

×
Subiecte în articol: accident rutier