x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O parte din parcarea din Piața Constituției ar urma să fie transformată în centru de vaccinare de tip drive-through

O parte din parcarea din Piața Constituției ar urma să fie transformată în centru de vaccinare de tip drive-through

22 Apr 2021   •   10:07
O parte din parcarea din Piața Constituției ar urma să fie transformată în centru de vaccinare de tip drive-through
Sursa foto: Hepta

O parte din parcarea din Piața Constituției va fi transformată în centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 27 aprilie.

Potrivit proiectului, până pe 12 septembrie, se va aproba utilizarea a unei părți formate din 240 de locuri de parcare, pentru organizarea centrului de vaccinare de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Centrul ar urma să aibă patru puncte de vaccinare.

Centrul de vaccinare de tip drive-through va fi dotat cu echipamente specifice desfăşurării în condiţii optime a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2: materiale sanitare, recipiente pentru colectarea deşeurilor, termoscanner, frigider, computer, imprimantă, medicamente - seruri, dezinfectanţi, materiale de protecţie individuală - halate, mănuşi, măşti,, etc.

În centrul de vaccinare se asigură: un circuit într-un singur sens; apă potabilă şi menajeră, precum şi iluminat corespunzător; igiena, dezinfecţia şi curăţenia tuturor spaţiilor din centru; eliminarea zilnică a deşeurilor, conform legislaţiei specifice.

Toate cheltuielile legate de organizarea şi funcţionarea centrului de vaccinare de tip drive-through, inclusiv utilităţi, cablări, branşamente şi alte cheltuieli conexe, vor fi efectuate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

×