x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O serie de neglijente, un singur vinovat pentru incidentul de pe Otopeni

O serie de neglijente, un singur vinovat pentru incidentul de pe Otopeni

28 Noi 2008   •   00:00

În 30 decembrie 2007, o aeronava a companiei TAROM a lovit, in timpul decolarii, o masina de la intretinere. Acum, o angajata din turnul de control risca sa ajunga dupa gratii.



Controloarea de trafic aerian, Didina Grama, a fost pusa sub invinuire. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti au decis sa inceapa urmarirea penala impotriva ei pentru doua acuzatii.

Pe de o parte, este vorba despre o neglijenta in serviciu, care a pus in pericol siguranta zborului. A doua acuzatie este cea de distrugere a aeronavei Boeing 737 care, in ziua de 30 decembrie 2007, nu a mai putut decola spre Sharm el Sheic cu turistii romani la bord, care doreau sa isi petreaca Revelionul in statiunea egipteana.

Ironia face ca Didina Grama sa fie aparata in acest dosar de avocatul Marian Nazat, nimeni altul decat procurorul care a condus ancheta in cazul tragediei aviatice de la Balotesti, din 1995.

Atat controloarea, cat si avocatul ei au refuzat sa comenteze acuzatiile.

Avocatii pasagerilor din avionul prabusit cer despagubiri de 150.000 de euro pentru fiecare pasager si pedepse cu inchisoarea pentru vinovati.

×
Subiecte în articol: observator