x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O tânără mamă bătută de fostul iubit îşi caută dreptatea la CEDO

O tânără mamă bătută de fostul iubit îşi caută dreptatea la CEDO

de Lucian Dobrater    |    20 Mar 2013   •   21:29
O tânără mamă bătută de fostul iubit îşi caută dreptatea la CEDO
Poliţist violent, scăpat basma curată de procurorii arădeni
O tânără mamă din municipiul Arad vrea să se adreseze Curţii Europene a Drepturilor Omului(CEDO) pentru a-şi apăra onoarea şi a-şi găsi dreptatea. Alexandra Popa, în vârstă de 32 de ani, îşi acuză fostul iubit, de profesie poliţist, agent principal de poliţie, angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, că a bătut-o crunt, în plină stradă, sub privirile copilului ei de cinci ani. În urma cercetărilor, poliţistul nu a fost trimis în judecată pentru că nu reprezintă pericol social, conform rezoluţiei procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Bătută în plină stradă, sub privirile copilului!
Alexandra Popa şi Dorin Mărgărint au trăit în concubinaj mai bine de un an de zile, după care, din cauza neînţelegerilor, s-au despărţit. “Era violent şi când locuiam împreună şi acesta a fost unul dintre motivele pentru care m-am despărţit de el”, spune tânăra. Imediat după despărţire, în vara anului trecut, în timp ce era pe stradă, pe Calea Aurel Vlaicu, împreună cu fiul ei în vârstă de cinci ani de zile, femeia s-a întâlnit cu fostul iubit poliţist, care a luat-o la bătaie. “La trei luni după  despărţire, în 29 iunie 2012, m-am întâlnit întâmplător cu Mărgărint Dorin în faţa blocului X 42 pe Calea Aurel Vlaicu. Mărgărint a început să mă jignească, şi, după ce i-am spus să mă lase în pace, m-a îmbrâncit şi m-a lovit foarte puternic cu piciorul peste piciorul meu stâng. M-am prabuşit la pămant, sub privirile copilului meu înspăimântat, care plângea în hohote şi îl implora să nu mă mai bată. În timp ce el mă lovea, o femeie din acel bloc X 42 a văzut toată scena de la balconul ei, a intervenit şi a strigat la poliţist de ce mă loveşte în faţa copilului, reprosându-i că nu are suflet şi că ar trebui să se gândeasca la copil. Acestă atitudine a fost foarte traumatizantă pentru copilul meu: nici în ziua de azi nu a uitat faptele şi îi este tot timpul teamă ca poliţistul să nu mă bată din nou”, ne-a relatat Alexandra Popa.

Teama de răzbunare şi un copil traumatizat
Tânăra trăieşte la rândul ei cu teamă că poliţistul se va răzbuna, mai ales după ce ea s-a adresat justiţiei. “Cine îmi poate garanta că acest «poliţist» care a dat cu piciorul în mine şi mă lovea în plină stradă şi în faţa unui copil nu mă va lovi din nou sau nu se va razbuna altfel pe mine? Mai ales ca acum a prins mai mult curaj, văzând că este absolvit de vină de către procurori...Ce ar trebui de fapt să însemne pericol social??? Faptul ca m-a bătut pe stradă fara pic de milă nu înseamnă NIMIC?????!!, doar o amenda de 1.000 lei? Oare daca domnul Mărgărint Dorin era civil, nu poliţist, scăpa doar cu o amendă????”, sunt întrebări care o frământă pe tânără, care nu şi-a pierdut speranţa în dreptatea justiţiei. Femeia susţine că poliţistul a ameninţat-o în mod repetat şi după incidentul violente de pe stradă, iar copilul ei încă este în stare de şoc. “Ceea ce mi s-a întâmplat a fost foarte traumatizant pentru copilul meu: nici în ziua de azi nu a uitat faptele şi îi este tot timpul teamă ca poliţistul să nu mă bată din nou”, spune tânăra mamă.

Presiuni şi ameninţări
Alexandrei nu i se pare normal ca bărbatul să fie exonerat de răspundere pe considerentul că fapta acestuia nu prezintă pericol pentru societate. “Ori, tocmai avand in vedere calitatea acestuia de agent principal de poliţie-reprezentantul ordinii publice şi puterii în stat-, apreciez că fapta acestuia de a mă lovi în stradă, în PUBLIC, în plină zi, cu un copil minor de mână, este DEOSEBIT DE GRAVĂ, cu atat mai mult cu cât acesta cunoaşte consecinţele încălcării ordinii pe care legea o stabileşte, ordine materializată prin intervenţia forţei de constrângere a statului, în sensul tragerii la răspundere a persoanei vinovate de săvârşirea unei infracţiuni. Pe toata perioada desfaşurării urmăririi penale am fost ameninţată şi s-au exercitat presiuni asupra mea, prin telefoane anonime la ore nepotrivite. Apoi, de câteva ori, m-a sunat un adjunct al Poliţiei municipiului Arad, Vramita Florin, spunându-mi «ce câştig dacă îl dă afară pe Mărgărint Dorin», şi că el îl cunoaşte pe domnul procuror Florin Roman când eu încă nu eram pe lume, rugându-mă să îmi retrag plângerea”, susţine femeia. Mai mult, Alexandra Popa spune că inclusiv procurorul Florin Roman a încercat să o facă să se răzgândească şi să îşi retragă plângerea, deoarece, dacă va fi trimis în instanţă, poliţistul va fi suspendat din funcţie. “Acelaşi lucru l-a spus şi martorei, să îmi spună că Mărgărint va fi destituit din funcţie dacă nu îmi retrag plângerea. Apoi, după două luni de aşteptare, brusc domnul procuror Roman Florin şi-a schimbat poziţia. Dacă în luna decembrie 2012 spusese că îl va trimite în instanţă, în final a acordat o altă soluţie, nu ştiu din ce cauză şi pe baza căror probe”, afirmă femeia.

Unica sancţiune-amendă 1.000 lei
Tânăra s-a adresat primului-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, acuzând comportamentul fostului ei iubit, agentul Mărgărint Dorin Florin, faptă ce a facut obiecul dosarului nr.333/P/2012, soluţionat cu neînceperea urmăririi penale. Singura sancţiune primită de omul care ar trebui să apere legea este o amendă administrativă în valoare de 1.000 de lei. Decizia Parchetului a lăsat-o mască pe Alexandra, care crede că uniforma purtată de fostul ei concubin a contat foarte mult în scoaterea de sub urmărire penală a poliţistului agresiv. Purtătorul de cuvât al IPJ Arad, Camelia Tuduce spune că la momentul sesizării conducerea Poliţiei a dispus cercetarea prealabilă. “Cum a fost depusă o plângere penală la Parchet, noi aşteptăm o soluţie finală, şi în funcţie de acaesta se vor lua măsurile legale ce se impun”, a declarat Camelia Tuduce.
Victima este decisă să nu renunţe să îşi caute dreptatea. Ea a depus o plângere împotriva ordonanţei de scoatere de sub urmărire penală, s-a adresat la DNA şi la CSM. “Nu mă las nici dacă trebuie să ajung la CEDO. Nu se poate ca o persoană violentă să nu răspundă în faţa legii doar pentru că poartă uniformă”, a anunţat Alexandra Popa.

×