x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator O unitate mobilă de terapie intensivă, la Piatra Neamț

O unitate mobilă de terapie intensivă, la Piatra Neamț

15 Noi 2020   •   09:34
O unitate mobilă de terapie intensivă, la Piatra Neamț

O unitate mobilă de terapie intensivă va sosi la Piatra Neamț pentru a acoperi necesarul de paturi ATI la Spitalul Județean de Urgenţă.

Un salon cu două paturi pentru ATI a fost amenajat în UPU, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a se putea asigura în continuare terapia intensivă. De asemenea, un alt salon se amenajează la etajul 3 și se caută soluții rapide pentru gestionarea situației.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență au transmis, duminică dimineața, că în secția ATI și-au pierdut viața șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani.

Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a luat măsuri pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică.

„În cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană”, au transmis reprezentanții Spitalului din Piatra Neamț.

Zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, în Secţia Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.

×
Subiecte în articol: incendiu Piatra-Neamț