x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oamenii legii, prea indulgenţi?

Oamenii legii, prea indulgenţi?

de Mara Raducanu    |    31 Mar 2009   •   00:00

Viteza excesivă ori neadaptarea acesteia la condiţiile de drum au provocat în Capitală, de la începutului anului, 131 de accidente rutiere, în care au murit 12 oameni.



De asemenea, 44 de persoane au fost rănite grav (31 în 2008), iar 145 uşor (în creştere cu 35 faţă de anul anterior).

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Capitalei, în intervalul analizat, agenţii Brigăzii de Poliţie Rutieră (BPR) au reţinut 184 de permise de conducere pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, comparativ cu 139 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Arterele rutiere unde se depăşeşte frecvent viteza legală sunt: Şos. Pavel Kiseleff; Bd. Gh. Magheru; Bd. Unirii; Calea Văcăreşti; Şos. Colentina; Bd. Poligrafiei; Calea Dorobanţilor şi Calea 13 Septembrie.

ŞOFERII, ARŞI LA BUZUNAR
Cum ţara noastră este "campioană" la morţi pe şosele şi la accidente rutiere, iată că noile camere video amplasate în cele mai importante intersecţii din Bucureşti încearcă să le vină de hac vitezomanilor. La buzunar, fireşte, căci năravul din fire nu prea are leac!

Camerele inteligente - sperăm să nu fie la fel de inteligente ca şi semafoarele - vor transmite un semnal în dispecerat şi vor anunţa astfel, dacă un şofer a trecut pe roşu, a depăşit limita de viteză sau a blocat intersecţia. Camera va înregistra imaginea maşinii şi numărul acesteia, iar cel care va încălca regulile va primi acasă procesul-verbal de amendă sau înştiinţarea.

×
Subiecte în articol: observator