x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Poliția Locală a salvat de la îngheț 20 de oameni ai străzii, în ultimele 48 de ore

Poliția Locală a salvat de la îngheț 20 de oameni ai străzii, în ultimele 48 de ore

12 Dec 2012   •   15:31
Poliția Locală a salvat de la îngheț 20 de oameni ai străzii, în ultimele 48 de ore
Sursa foto: PLMB

Peste 20 de oameni ai străzii au fost salvați de la îngheț, în ultimele două zile, de patrulele Poliției Locale a Municipiului București.

Un caz este cel al lui P.D. de 41 de ani, care a fost găsit înghețat în zona Pasajului Latin din Capitală. Avea fața vânătă și nici nu se mai putea mișca de pe scara de bloc unde se așezase.

O patrulă din cadrul Serviciului de Ordine și Liniște Publică din cadrul P.L.M.B. l-a descoperit pe bărbat când acesta intrase deja în șoc hipotermic. Omul a fost luat din frig și dus la secția de Poliție Locală din Centrul Istoric acolo unde i s-a dat primul ajutor. După un ceai cald, bărbatul a povestit că este din Botoșani, că nu are unde să doarmă și că, de câțiva ani, trăiește din cerșetorie. P.D. a fost dus la Adăpostul Social de Urgență pentru Persoane Adulte, cu sediul în Șos. Pantelimon. Acum se află în afara oricărui pericol.

Tot luni noaptea, L.M.G. – o femeie de 46 de ani – a fost descoperită în șoc hipotermic, în centrul Capitalei de o patrulă a Poliției Locale a Municipiului București. În acest caz, agenții au chemat urgent o ambulanță. Femeia, în cele din urmă, a fost dusă la Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulți Sf. Ioan din B-dul Theodor Pallady.

Ieri noapte, patrulele P.L.M.B. au scos din ger peste 10 persoane fără adăpost. Oamenilor li s-a dat ceai cald și, apoi, au fost transportați la centrele de adăpost. Cu aceștia a mers și L.S. – de 40 de ani – care a cerut ajutorul polițiștilor din Centrul Vechi al Capitalei. Femeia a ajuns la secția P.L.M.B. de mână cu fetița ei. A spus polițiștilor că nu are unde să doarmă și nici ce să mănânce și le-a cerut ajutorul să nu moară în stradă.

În total, în ultimele două zile, peste 20 de persoane fără adăpost au fost luate din stradă de către echipajele P.L.M.B. și duse la adăposturile sociale.

La începutul acestui an, Poliția Locală a Municipiului București – la decizia Primarului General – a salvat de la îngheț 127 de oameni. Persoane fără adăpost, acestea încercau să supraviețuiască frigului prin canale, scări de bloc sau în parcuri. Toți acești oameni au fost luați de echipajele P.L.M.B. și transportați la centrele de asistență socială ale Primăriei Capitalei, acolo unde au primit hrană și adăpost. 

×