x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oamenii zapezilor de la Golden Blitz

Oamenii zapezilor de la Golden Blitz

de Iohanna Onaca Purdea    |    Monica C. Andrei    |    09 Noi 2005   •   00:00
Oamenii zapezilor de la Golden Blitz

Dupa ce a primit contracte babane pentru intretinerea si asfaltarea unor artere importante atat din Bucuresti, cat si din tara, firma Euroconstruct Trading 98 SRL, condusa de patronii Restaurantului Golden Blitz, localul preferat al presedintelui, se va ocupa si de deszapezirea unor drumuri nationale. Afacerea se ridica la 5,6 milioane de euro.

Dupa ce a primit contracte babane pentru intretinerea si asfaltarea unor artere importante atat din Bucuresti, cat si din tara, firma Euroconstruct Trading 98 SRL, condusa de patronii Restaurantului Golden Blitz, localul preferat al presedintelui, se vor ocupa si de deszapezirea unor drumuri nationale.

Euroconstruct Trading 98 SRL, patronata de Dan Besciu si Sorin Vulpescu, a castigat, alaturi de alte firme, trei contracte pentru deszapezirea drumurilor nationale de pe raza Bucurestiului. Nu e de mirare. Aceasta a fost mereu rasfatata licitatiilor, mai ales ca Dan Besciu este partener de afaceri cu Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, fosta sefa a Cancelariei prezidentiale si unul dintre patronii Restaurantului Golden Blitz, vizitat des de Traian Basescu.

LICITATIE. Potrivit informatiilor furnizate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti, in urma anuntului de licitatie pentru deszapezire, documentatia aferenta a fost cumparata de 20 de societati. Licitatia se referea la "inchiriere mijloace de mecanizare (utilaje) si mijloace de transport si transport cu furnizare nisip pentru activitatea de deszapezire si combatere a lunecusului, precum si personal de deservire pentru iarna 2005-2006, pentru SND-uri" (n.r. - sectiile de drumuri nationale).

SC Euroconstruct Trading 98 SRL a depus documentele de participare pentru contracte din cadrul a patru Sectii de Drumuri Nationale, in asociere cu alte trei societati: Argerom SA, Maxim Trading Co SRL si Delta ACM 93 SRL. Asocierea formata din aceste firme a castigat trei dintre contracte, pentru deszapezirea drumurilor nationale din subordinea SDN Bucuresti Sud (drumurile nationale din sudul Capitalei), SDN Buzau si SDN Targoviste. Contractele au o valoare totala de 20,47 milioane de lei noi (circa 5,6 milioane de euro), ceea ce inseamna ca fiecareia dintre cele patru firme i-ar reveni in jur de 1,4 milioane de euro. DRDP Bucuresti va plati "o suma pentru prestatiile efectuate si confirmate de beneficiar, conform prevederilor contractuale". Firmele care vor executa lucrarile vor raspunde pentru orice prejudiciu creat drumului in executarea contractului, precum si pentru eventualele accidente produse din vina sa.

FIRMA POTRIVITA, LA LOCUL POTRIVIT
Euroconstruct Trading 98 SRL este cunoscuta deja pentru contractul pe care l-a castigat in august, pentru lucrarile de intretinere pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, a carui valoare se ridica la circa 4,17 milioane de euro.
Societatea mai sus-amintita a fost si preferata autoritatilor locale. Recent, consilierii generali ai Capitalei au concesionat intretinerea, pe o perioada de cinci ani, a 20 de strazi principale firmei Euroconstruct 98 SRL. Contractul se ridica la 17.632.589 de euro. Nu este insa prima licitatie pe care societatea condusa de Dan Besciu a castigat-o in Capitala. Astfel, societatea a executat lucrari pe Soseaua Berceni, Dimitrie Cantemir, Soseaua Oltenitei, Nitu Vasile, Drumul Gazarului, Bibescu Voda, Calea Vacaresti, Bulevardul Tineretului, Bulevardul Metalurgiei. In plus, anul trecut, Euroconstruct a avut lucrari de reabilitare a marilor pasaje bucurestene, Pasajul Baneasa si Pasajul Victoria, precum si mai multe strazi importante din centrul Capitalei.
De asemenea, anul trecut Euroconstruct a avut lucrari pe Calea Dorobanti, Bulevardul Unirii, Bulevardul Dimitrie Pompei, Bulevardul Ferdinand I, Octavian Goga si Nicolae Grigorescu.

×
Subiecte în articol: observator euroconstruct