x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Observator - Romania in 5 minute

Observator - Romania in 5 minute

15 Dec 2006   •   00:00
13:42 - ANCHETA
GALATI. Doua profesoare de la Universitatea "Dunarea de Jos" au fost acuzate de studenti ca au cerut bani pentru a-i trece la examene.
TRANSPORTURI. Ministrul Radu Berceanu a receptionat lucrarile de reabilitare a 17 km ai Autostrazii Fetesti - Cernavoda.
13:42 - ANCHETA
ALBA. Prefectul Cosmin Covaciu a anuntat ca nici unul din cele 32 de muzee etnografice infiintate in acest an in judet nu are avizul Ministerului Culturii, asa cum cere legea, astfel incat Consiliul Judetean ar putea fi sanctionat pentru aceasta initiativa cu amenzi drastice. (Lucian Dobrater)
PROCES. Secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Cosmin Popescu, a fost trimis in judecata pentru fals intelectual si favorizarea infractorului. El este acuzat ca a incercat sa-l ajute pe Ionel Mantog, fost secretar de stat pe probleme de minerit, sa scape de acuzatiile de coruptie.

PSD ACUZA - Berceanu si Borbely nu fac licitatii
Liderul PSD Mircea Geoana i-a acuzat ieri pe ministrul Transporturilor Radu Berceanu si pe ministrul Lucrarilor Publice Laszlo Borbely ca, prin OUG 95 emisa la 29 noiembrie, incearca sa incredinteze, fara licitatie publica, un proiect de infrastructura in valoare de sute de milioane de euro, care ar urma sa se desfasoare in zona Casei Radioului. Berceanu a respins acuzatiile "prostanacului" Geoana, dand vina pe guvernarea PSD.

AVION ROMANESC - Aterizare de urgenta la Budapesta
Un avion romanesc al companiei Carpatair cu 21 de pasageri la bord s-a intors aseara pe Aeroportul din Budapesta la putin timp dupa decolare. Pilotii au anuntat ca o semnalizare la bord le indica probleme la motorul drept. Avionul efectua o cursa in directia Timisoara. Nu a fost nici un ranit. O alta aeronava a companiei a plecat imediat catre Budapesta pentru preluarea pasagerilor.

LOW COST - Air Madrid si Club Air nu mai zboara
Compania aeriana low cost Air Madrid nu va mai efectua curse in Romania, potrivit NewsIn. Ambasada Spaniei a notificat Ministerul Transporturilor ca, din cauza unor probleme descoperite de Ministerul Economiei din Spania, compania Air Madrid nu va mai opera in Romania. Ca si compania italiana Club Air, licenta acesteia fiind suspendata de Autoritatea Aeronautica Italiana. Club Air opera curse catre Bucuresti, Bacau, Timisoara si Cluj-Napoca, in sase zile pe saptamana.

CEREMONIE - Printul Belgiei a luat Cheia Bucurestiului
Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, i-a oferit ieri Printului Philippe al Belgiei "Cheia municipiului Bucuresti". Printul mostenitor al Belgiei a fost invitat sa vizioneze un scurt film cu imagini de prezentare a Romaniei si a capitalei sale. Mostenitorul coroanei belgiene se afla la Bucuresti in fruntea unei delegatii de reprezentanti guvernamentali cu atributii economice si a unui grup important de oameni de afaceri. (M.A.C.)

ECOLOGIZARE - 287.000 de euro pentru raul Prut
Romania si Republica Moldova vor primi finantare europeana pentru curatarea si ecologizarea raului Prut. Cele doua parti au semnat contractul de finantare pentru proiectul "colaborare transfrontaliera pentru gospodarirea cursului mijlociu al apelor raului Prut". Proiectul va fi finantat de Comisia Europeana prin Programul de Vecinatate Romania - Moldova PHARE 2004 si are un buget total de 287.027 de euro. (Alexandru Nastase)

STUDIU - Exod la munca in strainatate
Cel putin doua milioane si jumatate de romani au plecat dupa 1989 la munca in strainatate, arata un studiu publicat ieri de Fundatia pentru o Societate Deschisa. Doua treimi din plecarile de dupa 1989 sunt in perioada de dupa 2002, a declarat coordonatorul proiectului, profesorul Dumitru Sandu. 50% dintre plecari sunt in Italia si 25% in Spania, iar regiunile istorice romanesti din care se pleaca cel mai mult sunt Moldova, Muntenia si Oltenia. (C. Pruteanu)

TELEFONIE MOBILA - 16 milioane de utilizatori
Numarul utilizatorilor de telefonie mobila din Romania a trecut de borna 16 milioane. Ieri, Cosmote a anuntat ca a depasit pragul de un milion de clienti. Pe primul loc ramane Orange, cu 7,5 milioane de clienti, fiind urmat de Vodafone, cu 7,1 milioane de utilizatori, cifre prezentate la 30 septembrie. (Alexandru Radescu)

LUNCA DUNARII - Casele sinistratilor vor fi sfintite
Astazi are loc sfintirea celor 20 de case construite de Patriarhia Romana, Mitropolia Olteniei si Radio Romania la Carna si Rast pentru familiile sinistrate in urma revarsarii Dunarii din primavara acestui an. Fondurile pentru constructia caselor au fost colectate in urma "Apelului la rugaciune si fapta buna" al PF Parinte Patriarh Teoctist, precum si a campaniei Patriarhiei Romane in parteneriat cu Radio Romania, intitulata "Mai puternica decat apele este credinta". (Daniela Sontica)

SUCEAVA - Viceprimar acuzat de contrabanda
Dupa o monitorizare de aproximativ o luna, ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie Suceava au surprins in flagrant un grup de contrabandisti care incerca sa treaca peste frontiera aproximativ 150.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana. Trei cetateni romani, printre care si viceprimarul comunei Fratautii Noi, si doi ucraineni au fost arestati preventiv. Edilul contrabandist a fost suspendat din functie printr-un ordin al prefectului.

ANTENA 3 - Noi dezvaluiri despre Revolutie
In aceasta seara, la Antena 3, incepand cu ora 22:05, in cadrul emisiunii "Puterea din umbra", moderatorul Radu Tudor continua dezbaterea cu generalul in rezerva Ion Coman, fostul sef al Sectiei speciale a CC al PCR. Subiectul celei de-a doua parti il vor constitui evenimentele din decembrie 1989. Generalul Coman afirma ca "este foarte posibil ca aceia care au deschis in prima zi focul la Timisoara sa fi fost cetateni straini". Ion Coman lanseaza si o ipoteza senzationala in legatura cu moartea generalului Milea, care nu ar fi dorit sa se sinucida, ci doar sa se raneasca, ca sa scape de presiunea uriasa exercitata de cuplul Ceausescu pentru a trage in manifestanti.

DECIZIE - Zapp are liber la Ceausescu
Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Valentin Ceausescu - prin care acesta solicita sistarea difuzarii spotului Zapp Talk Free la toate posturile de televiziune - ca fiind inadmisibila. In spotul tv aparea imaginea lui Nicolae Ceausescu in timpul celui de-al XIV-lea Congres al PCR. Acelasi spot a mai fost subiectul unui proces intentat de Zapp Consiliului National al Audiovizualului (CNA), care a decis suspendarea difuzarii lui pe posturile tv.


EVACUARE. Noul sediu al Tribunalului Municipiului Bucuresti a fost evacuat din cauza unei amenintari cu bomba. In jurul orei 9:37, Politia a primit o sesizare telefonica in care o voce de femeie a anuntat ca a amplasat o bomba in cladirea fostului Magazin Junior. Ea a spus ca este nemultumita fata de o decizie a judecatorilor prin care i-au fost luati copiii. Pirotehnistii au stabilit ca alarma a fost falsa.
×
Subiecte în articol: observator romania