x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 19 mai 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 19 mai 2004

19 Mai 2004   •   00:00

O noua revista de divertisment

Super Keff este numele noii reviste dedicate divertismentului si muzicii de petrecere, lansata in aceasta luna de Editura Hiparion. Publicatia lunara va costa 75.000 lei si va fi distribuita impreuna cu un CD cu muzica de petrecere. Cititorii vor gasi in paginile revistei Super Keff informatii despre moda, fotbal si monden, postere, dar si informatii practice din domeniul filmului, al gospodariei sau fitness-ului. Revista isi propune o tinuta grafica si un continut superior celorlalte publicatii de profil.

150 de miliarde de lei pentru camine

Ministerul Educatiei si Cercetarii a alocat, in acest an universitar, 147,3 miliarde de lei pentru toate tipurile de lucrari executate la caminele studentesti. Ministerul are in evidenta 325 de camine, cu o capacitate de 102.108 locuri. De asemenea, anul acesta se preconizeaza finalizarea unui camin studentesc cu 114 locuri si 80 locuri in cantina, la Facultatea de Inginerie Hunedoara a Universitatii Politehnica din Timisoara, un camin cu 210 locuri la Universitatea „1 Decembrie 1918" din Alba-Iulia si continuarea lucrarilor la caminele universitatilor din Suceava si Targoviste. In acest scop, se vor aloca fonduri insumand 28 miliarde lei. (Eugenia Mihalcea)

Noua ambulanta Dacia, la Senat

Un nou prototip de ambulana a fost prezentat Senatului ieri, de secretarul Comisiei pentru drepturile omului si minoritati, Ion Gogoi informeaza Rompres. Autoutilitara a fost realizata de Serviciul de Ambulanta din Teleorman in colaborare cu Uzinele Dacia si o firma de specialitate din Campulung. Conform senatorului Gogoi, prototipul costa de doua ori mai putin decat ambulantele IVECO utilizate in prezent si este mult mai bine adaptat drumurilor din mediul rural. (Lucian Florea)

Sechestrat de parinti toata viata

Un copil de trei ani din localitatea nemteana Bahna a trait toata viata sechestrat de parintii lui intr-o camera, legat cu o funie de pat si hranit doar cu mamaliga, informeaza Mediafax. Primarul din localitate a aflat despre cazul lui Costel Serban in urma unei anchete sociale si a alertat serviciul de ambulanta. Medicii de la spitalul unde a fost transportat baiatul au constatat ca acesta sufera de malnutritie si nu stie sa vorbeasca. Bunicii copilului, la care stateau atat copilul cat si parintii lui, recunosteau situatia in fata vecinilor din sat, insa spuneau ca erau batuti de parinti daca incercau sa intervina. Serviciul de asistenta sociala a intocmit dosarul pentru decaderea din drepturi a celor doi parinti

Bani pentru aparare impotriva dezastrelor

Banca Mondiala va acorda Romaniei un imprumut de 150 milioane dolari pentru un program de diminuare a riscurilor in cazul producerii de calamitati naturale, informeaza Mediafax. Imprumutul va fi acordat pe o perioada de 17 ani, cu termen de gratie de 5 ani, si va fi rambursat, de la bugetul de stat, in rate anuale egale, incepand cu anul 2009. Programul vizeaza in principal modernizarea sistemului de comunicatii in caz de urgenta, consolidarea cladirilor in care functioneaza servicii publice importante si consolidarea marilor baraje de apa

Asigurarea de malpraxis, obligatorie

Medicii vor fi obligati sa incheie asigurari de raspundere civila pentru greseli in activitatea medicala, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat ieri proiectul de lege privind exercitarea profesiei de medic si functionarea Colegiului Medicilor din Romania, informeaza Mediafax. In acelasi proiect se mai prevede ca medicii de familie stabiliti in mediul rural au dreptul sa isi continue activitatea si dupa implinirea varstei de pensionare. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat la 19 aprilie, Camera Deputatilor fiind Camera decizionala.

Cel mai tare serial italian vine si in Romania!

Un serial italian exploziv, despre viata plina de intrigi, tradari, iubiri si rivalitati a membrilor a patru familii cat se poate de diferite din bogatul orasel Como, va putea fi vazut in curand si in Romania, la Antena 1. Peste patru milioane de telespectatori urmaresc in Italia zilnic acest serial, care are toate ingredientele unui show de succes: actiune care te tine cu sufletul la gura, intrigi complicate si, una peste alta, actori si actrite extrem de atragatori. Succesul fulminant al serialului a depasit granitele Italiei si cand s-au filmat in Milano mai multe episoade din soap-ul american „Dragoste si putere", mai multi actori din „Vivere" au fost invitati de producatori sa apara ca invitati speciali in serialul american. Serialul urmareste viata a patru familii, ale caror destine, complet diferite, ajung sa se intrepatrunda intr-un mod aproape imposibil de anticipat. (Sebastian S. Eduard)
×
Subiecte în articol: observator