x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 21 mai 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 21 mai 2004

21 Mai 2004   •   00:00

Clanul Stoaca in ancheta

Campania fara precedent inceputa de politisti si procurori impotriva crimei organizate a continuat ieri cu noua retineri ale unor persoane din clanul „Stoaca". Cei noua sunt acuzati de trafic de droguri de mare risc (heroina) si vor fi prezentati judecatorului pentru arestarea preventiva. La una din perchezitiile efectuate ieri in casele inculpatilor anchetatorii au descoperit pe langa bani, droguri si o legitimatie falsa aflata la seful retelei, Ion Voinea, zis „Ion a lui Stoaca". Actul fals era de „agent special" emis de Fundatia de lupta antidrog, foarte asemanator insa legitimatiei de politist. (Miruna Pasa)

Un consilier a furat dalele Primariei

Un membru al Consiliului Local Zalau din partea PRM, Simion Has, este implicat in savarsirea unei fapte care, din punct de vedere al Codului Penal, s-ar incadra la infractiunea de furt. Conform Rompres, consilierul local a scos mai multe zeci de dale de beton ale unei rigole de pe Strada Corneliu Coposu, si le-a dus la propria sa locuinta. Sesizata de un localnic, Primaria Zalau a facut o verificare la fata locului, in urma careia s-a constatat ca din rigola respectiva lipsesc 150 de dale. Consilierul Has a recunoscut ca si-a dus acasa dalele, dar a promis ca le aduce inapoi si ca reface rigola.

Intelectualii vor Catedrala Mantuirii

Un numar de 94 de membri ai societatii civile din Romania, printre care istorici, filologi, actori, lideri sindicali, ziaristi, sociologi, ingineri, solicita inceperea neintarziata a constructiei Catedralei Patriarhale a Mantuirii Neamului in Parcul Carol din Capitala, se arata intr-un manifest dat ieri publicitatii. Semnatarii manifestului doresc sa se aduca la cunostinta opiniei publice faptul ca acest mormant a fost amplasat in 1923 la poalele Dealului Filaret, apoi profanat si stramutat de conducerea comunista in 1958 si, in fine, readus la locul sau in 1991. Ei sustin ca ridicarea Catedralei pe amplasamentul ocupat in mod abuziv si profanator de asa-zisul monument al eroilor comunisti (dezafectat in 1990) este pe deplin legitima.

Spatii comerciale pentru revolutionari

Peste 200 de mici spatii comerciale au fost atribuite beneficiarilor Legii 42/1990 privind acordarea de drepturi urmasilor, ranitilor si luptatorilor pentru victoria Revolutiei din Decembrie 1989, transmite Rompres. Potrivit hotararii de ieri a consilierilor municipali, spatiile comerciale vor fi identificate de catre Administratia Fondului Imobiliar si Directia de invatamant si cultura din cadrul Primariei Capitalei. Consilierii municipali au aprobat proiectul de hotarare la solicitarea reprezentantilor revolutionarilor, in forma propusa de catre primarul general Traian Basescu.

Sindicalistii audiati de politisti

Liderii sindicali de la Uzina de Reparatii UREX Rovinari au fost audiati ieri de politistii gorjeni, in urma unei plingeri depuse de patronul Alexandru Crisan, acuzat de fraude, transmite Mediafax. Noua reprezentanti ai grevistilor de la Uzina de Reparatii au fost audiati de politisti in legatura cu modul de desfasurare a protestului derulat timp de o luna de catre angajatii de la UREX, protest care a paralizat activitatea uzinei. Presedintele sindicatului de la UREX, Vasile Gosa, a declarat ca Alexandru Crisan a solicitat daune de sase miliarde de lei, patronul solicitind ca banii sa fie platiti de catre liderii sindicali.
×
Subiecte în articol: observator