x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 22 mai 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 22 mai 2004

22 Mai 2004   •   00:00

Turismul nu este moneda electorala

Mai mult de jumatate din banii alocati de Guvern pentru finantarea albumului turistic "Guide Bleu Evasion Roumanie", realizat de editura Hachette, sunt destinati promovarii ghidului, si implicit a Romaniei, a afirmat Nicu Radulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). "Este inadmisibil ca turismul sa fie folosit in campanii denigratoare, ca moneda electorala", a afirmat presedintele ANT intr-o scrisoare deschisa adresata liderului PNL, Theodor Stolojan. Presedintele PNL a afirmat recent ca pentru acest proiect s-au alocat fonduri de un milion de euro. Potrivit lui Nicu Radulescu, este vorba de suma de 799.025 euro, din care 443.301 euro sunt destinati promovarii ghidului. (Iohanna Onaca)

Romania schiteaza tratatul de aderare

Echipa care va lucra la elaborarea tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana (UE) s-a reunit ieri pentru prima data pentru a discuta etapele si modalitatea de lucru. Echipa, din care fac parte juristi, lingvisti si experti din Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor Publice, a stabilit care va fi procedura de lucru si cum se va realiza comunicarea cu institutiile implicate. Potrivit negociatorului-sef al Romaniei cu UE, Vasile Puscas, care a condus reuniunea, in timpul elaborarii textului tratatului va exista o comunicare electronica permanenta intre Bucuresti si autoritatile de Bruxelles, pentru ca acestea sa poata urmari pas cu pas continutul documentului. La finalul reuniunii de ieri, un pusti de clasa a III-a, care si-a imaginat Romania ca un trombon in marea orchesta a UE, a castigat Marele Premiu la concursul de creatie pe teme europene, la categoria "Clasele I-IV". David Lepadat (foto), elev la Scoala "Maria Rosetti" din Bucuresti, a primit un calculator oferit de MIE si Ministrul Educatiei, felicitarile ministrului Integrarii, Alexandru Farcas, si ale negociatorului-sef, Vasile Puscas, si invitatia de a ocupa, cateva secunde, scaunul ministerial de la sala de conferinte a MIE. (Irina Cristea)

Soft romanesc pentru bulgari

O delegatie din Bulgaria formata din 24 de medici, directori de spitale si reprezentanti ai Ministerului Sanatatii bulgar si Fondului National al Asigurarilor Sociale de Sanatate a incheiat o vizita de doua zile in Romania, la initiativa companiei Info World, in vederea demararii unui parteneriat extins intre unitatile sanitare bulgare si companii romanesti. Pe parcursul vizitei au avut loc int.lniri cu manageri ai unitatilor medicale la care solutia informatica Hospital Manager este implementata si functioneaza. Prin aceste eveniment, compania InfoWorld, alaturi de unitati sanitare din Romania si Bulgaria, conjuga eforturie de compatibilizare ale celor doua sisteme sanitare cu standardele UE. (Lucian Mihai)

"Ne aparam raul si ramul"

Cu zgomotele pasarilor din Delta Dunarii ca fundal sonor, membrii Oganizatiei Nonguvernamentale "Salvati Dunarea si Delta" si vedete din show-biz-ul romanesc au protestat ieri in fata Ambasadei Ucrainei la Bucuresti. Tara vecina a inceput saptamana trecuta constructia unui canal de navigatie in Delta Ucraineana. Noul canal va distruge ecosistemul din zona, reclama protestatarii. "Am venit sa ne aparam raul si ramul. Prima demonstratie este pasnica. In cazul in care nu rezolvam nimic acum vom sesiza Consiliul de Securitate al ONU, vom forma o coalitie internationala si vom ocupa Delta Dunarii", sustine Liviu Mihaiu de la Academia Catavencu, precizand apoi ca "pentru ucrainenii care nu au simtul umorului, aceasta a fost o gluma". Protestul in schimb nu a fost o gluma. "Am venit aici ca sa ara- tam ca se poate. Nu am nici un fel de incredere in bunavointa statului in rezolvarea acestei probleme. Pune-ti dracu’ mana si faceti ceva!", i-a indemnat pe romani Andrei Gheorghe. Participantii la manifestatie au semnat o scrisoare de protest care a fost depusa in cutia postala a Ambasadei. (Cristian Petru)
×
Subiecte în articol: observator