x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR/Stirile zilei - 24 mai 2004

OBSERVATOR/Stirile zilei - 24 mai 2004

24 Mai 2004   •   00:00

Muncitori romani, arestati

Politia pentru Imigranti a arestat sambata 120 de muncitori straini aflati ilegal in Israel. Raidul a avut loc in zona autogarii din Tel-Aviv, orasul in care se afla cei mai multi muncitori ilegali din Romania. De altfel, printre cei arestati se numara si multi romani, potrivit cotidianului Haaretz. Raidul i-a luat prin surprindere pe muncitori. Sambata e ziua lor libera, buna ocazie pentru cumparaturi si o bere la terasa. (Marina Constantinoiu)

Donald Rumsfeld, pe faras?

Consiliera pe probleme nationale a Casei Albe, Condoleezza Rice, i-a propus ambasadorului SUA la Berlin, Daniel Coats, un republican in varsta de 61 de ani, sa-i succeada, daca va fi cazul, secretarului Apararii, Donald Rumsfeld. Potrivit saptamanalului german Focus, Rice l-ar fi intrebat pe Coats, cu ocazia vizitei ei la Berlin din 16 mai, daca ar fi interesat de acest post. Imaginea lui Rumsfeld a fost profund afectata de scandalul torturarii prizonierilor irakieni de catre militarii din subordinea sa. (Marina Constantinoiu)

Bush a cazut de pe bicicleta

Presedintele SUA, George W. Bush, s-a accidentat in timp ce se plimba cu bicicleta. Bush si-a julit nasul si barbia, si-a zgariat buza de sus si si-a invinetit coatele si genunchii, a anuntat un purtator de cuvant. Presedintele plecase intr-o expeditie pe doua roti pe proprietatea sa de la Crawford, insotit de medicul personal, de membri ai Serviciilor Secrete si un aghiotant. Medicul i-a curatat si oblojit imediat zgarieturile, asa ca Bush si-a putut continua plimbarea. (Irina Cristea)

Ploaie peste parada mirilor

Ploaia torentiala nu i-a impiedicat pe spanioli sa iasa pe strazile Madridului pentru a saluta casatoria printului mostenitor Felipe al Spaniei cu jurnalista Letizia Ortiz. Din nefericire, supusii regelui Spaniei n-au vazut mare lucru, intruct mirii au strabatut orasul la adapostul unui Rools-Royce blindat. Mai castigati au fost cei care au ales sa urmareasca ceremonia la televizor. Ei au putut admira in voie inclusiv superba rochie a miresei, cu guler inalt si o trena uriasa (foto). Rochia a purtat semnatura creatorului spaniol Manuel Pertegaz. (Irina Cristea)
×
Subiecte în articol: observator