x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

27 Apr 2004   •   00:00

Locuri la liceu pentru rromi

Ministerul Educatiei si Cercetarii a decis ca locurile pentru candidatii de etnie rroma ce doresc admiterea in invatamantul liceal si profesional sa fie stabilite de inspectoratele scolare judetene. Inspectoratele scolare au obligatia de a afisa, pana in data de 5 mai, locurile speciale pentru rromi. Elevii rromi trebuie sa isi depuna pana in data de 4 iunie la inspectorul pentru etnia rroma cererea de inscriere pentru locurile speciale, insotita de o copie dupa certificatul de nastere si o recomandare scrisa din partea presedintelui unei organizatii civice, culturale sau politice a rromilor, legal constituita, care sa ateste apartenenta candidat ilor rromi la aceasta etnie. (Costin Anghel)

Directorul Topway, ciocnire cu Politia

Directorul general al Topway Romania, Doru Stanescu, a fost grav ranit intr-un accident rutier petrecut ieri, in jurul orei 16:45, pe DE 70, in dreptul localitatii Pielesti. Aflat la volanul unui Mercedes, Stanescu a intrat intr-o depasire neregulamentara si s-a ciocnit cu un Daewoo Nubira, in care se afla seful Politiei Transporturi Craiova. Soferul autoturismului Nubira, subofiterul Alin Stoican (23 de ani) a decedat in accident, iar comisarul sef Dumitru Serbanescu, sef Politie Transporturi Craiova, a fost grav ranit. (Cristian Vasilcoiu)

Amprentare pentru vize

Cei care vor solicita eliberarea unei vize de calatorie in Statele Unite vor fi amprentati. Ca masura suplimentara de securitate, Ambasada SUA la Bucures ti va introduce, incepand de la jumatatea lunii iunie, procedura de culegere a amprentelor solicitantilor de viza, transmite Mediafax. Ambasada va da detalii legate de acest sistem luna viitoare. Se stie deja ca exceptii de la noua masura de control vor face copiii cu varsta sub 14 ani, batranii de peste 70, diplomatii si oficialii organizatiilor internationale. (Lavinia Tudoran)

Inca 5 miliarde pentru parcul de soft

Proiectul Parcul de Soft, demarat la Galati si care gazduieste importante firme din domeniul IT, mai are nevoie inca de finantare. Pana in prezent au fost investit i 43 de miliarde de lei, de la fostul minister al dezvolta rii si prognozei, de la Consiliul Local si de la Consiliul Judet ean (CJ). Presedintele CJ Galati, Dan Lilion Gogoncea, a estimat ca valoarea investitiilor care ar mai trebui facute se ridica la 5 miliarde de lei. Firmele care inchiriaza spatii in Parcul de Soft si care au ca obiect de activitate elaborarea de softuri si produse IT platesc la ora actuala o chirie de 4,8 euro pe metru patrat. (Erik Hoosz)

PD incepe batalia cu Oprisan

Filiala Vrancea a Partidului Democrat a anuntat candidaturile pentru alegerile locale. Pentru municipiul Focsani, PD Vrancea va sustine candidatura inginerului Gabriel Corneanu, aflat pentru prima data intr-o astfel de cursa. Cum in judet "taie si spanzura" unul dintre baronii PSD, Marian Oprisan, PD nu a mizat pe mediatizarea evenimentului in presa locala, ci a organizat o intalnire cu cetatenii municipiului, carora le-a fost transmisa deviza partidului pentru aceste alegeri: "Pentru prima data ordine!". (George Puiu)

Zilele Slatinei

De zece ani incoace, intre 22 si 25 aprilie, au loc "Zilele Municipiului Slatina". Anul acesta insa tonul petrecerii l-a dat, ca la olteni!, o discutie foarte serioasa ce avea in vedere insasi dezvoltarea orasului: simpozionul "Dezvoltarea durabila a Municipiului Slatina". De la tribuna, primarul Gheorghe Paunescu a dat startul dialogului - fructuos si benefic, se pare. A urmat apoi "vamuirea de praz" a celor ce treceau podul de peste Olt spre oras, un targ al mestesugarilor, un inedit festival de umor, un vernisaj Popa’s si Pim. (Lucian Mihai)

Asistenta medicala sporita de 1 mai

Asistenta medicala de urgenta va fi asigurata pe Litoral, de 1 mai, de catre spitalele din Constant a si Mangalia, iar 20 de ambulante vor fi pregatite sa intervina, informeaza Mediafax. "Pentru a evita surprizele neplacute, inspectorii sanitari ai Direct iei de Sanatate Publica vor evalua si controla in permanenta toate unitatile de alimentat ie publica", a declarat ministrul Sanatatii, Ovidiu Branzan. In aceasta perioada, opt medici inspectori si 16 asistenti de igiena vor efectua controale in statiunile Mamaia, Eforie Nord si Sud, Costinesti, Neptun-Olimp, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.
×
Subiecte în articol: observator