x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

26 Apr 2004   •   00:00

Evanghelii pentru pesedisti

PSD a lansat sambata la Targoviste, in prezenta premierului Nastase, candidatii partidului pentru primariile a 11 orase din Muntenia si Oltenia. Adrian Nastase a primit in dar din partea presedintelui organizat iei Dambovita, Ion Stan, presedinte al Comisiei SRI, "o Evanghelie sfintita la Manastirea Dealu, ca semn al nevoii de valoare si credinta". Ion Stan a oferit si candidatilor daruri, respectiv cate "o trusa" care contine o "Biblie, o Constitutie, o bluza de salopeta si un mouse". (Silviu Sergiu)

Tokes ataca liderii UDMR

Fostul presedinte de onoare al UDMR, episcopul reformat de Piatra Craiului Laszlo Tokes, a declarat sambata ca ramane in UDMR "pentru masele largi, nu pentru nomenclatura comunista, cateva sute de persoane din comitetul operativ", informeaza Mediafax. "Eu, care am fost de cealalta parte a baricadei la Timisoara in decembrie 1989, pot spune ca UDMR este cu Ion Iliescu, cu toti cei care administreaza acest proces antirevolutionar ascuns din Romania ", a spus Tokes, aratand totodata ca UDMR are "un program caraghios si schizofren " si a devenit "sectia maghiara a PSD".

Candidatul PUR este lector universitar

Partidul Umanist si-a lansat candidatii la functiile de primari in municipiiile Suceava si Deva. La Suceava, candidatul umanist este Alexandru Baisanu, lector universitar la Universitatea "Stefan Cel Mare" din Suceava si doctor in teoria cunoasterii stiintifice. La Deva, candidatul PUR este Petru Marginean. El a fost subprefectul judetului din 2000 pana in august 2003. O data cu retragerea PUR de la guvernare, Marginean a preferat retragerea din functia de subprefect si ramanerea in partid.

Ciprul ramane divizat

"Ciprul a pierdut sansa istorica de a pune capat celor 30 de ani de divizare", a spus secretarul general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, dupa esecul referendumului organizat in insula la sfarsitul saptamanii trecute. In vreme ce cipriotii turci au votat coplesitor in favoarea reunificarii inainte de aderarea Ciprului in Uniunea Europeana la 1 mai, trei sferturi dintre cipriotii greci au spus un "Nu" raspicat. Insula va ramane in continuare divizata si militarizata. (Ana Ilie)

×
Subiecte în articol: observator