x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

24 Apr 2004   •   00:00

Primarii din judet au ajuns la Tribunal

Mai multi primari si viceprimari din comunele galatene au dat in judecata consiliile locale pentru ca nu si-au primit sporurile si indemnizatiile ce li se cuveneau prin lege. La Tribunalul Galati existau, la finele lunii martie, 19 dosare in pronuntare si 35 in diverse stadii de solutionare, toate avand acelasi subiect. Primarii si viceprimarii ar fi trebuit sa primeasca sume pentru vechimea in munca si alte drepturi si indemnizatii prevazute de Codul Muncii inca de la inceputul mandatului. La nivelul judetului exista 121 de persoane in aceasta situatie, iar daca toti ar da in judecata consiliile locale si ar castiga, despagubirile ar insuma aproximativ 12 miliarde de lei. (Erik Hoosz)

In viata, dupa o cadere de 8 metri intr-un put

Un clujean de 27 de ani si-a revenit miraculos dupa ce, miercuri, cazuse prin putul de beton al unui siloz, de la o inaltime de peste 8 metri, la o moara aflata in constructie din localitatea clujeana Jucu. „Papp Levente si-a revenit incredibil, este constient si nu are nici o fractura", spune seful adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Cluj, Constantin Iacovita. In stare de coma profunda, tanarul fusese preluat de Serviciul de Ambulanta si transportat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Investigatiile au dovedit ca victima nu are nici o fractura. (Oriana Tzelman)

Proxeneta la 15 ani

Un urma unei descinderi care avut loc in Capitala politistii au avut supriza de a gasi, pe langa o fata sechestrata, si o minora care juca rolul de proxenet. Joi seara, politistii Sectiei 3 au efectuat o perchezitie in imobilul din Str. Mircea Vulcanescu nr. 31, unde existau informatii ca aici sunt sechestrate si obligate sa se prostitueze mai multe fete. In casa a fost gasit proxenetul Paul Nicolae (27 de ani), concubina acestuia in varsta de 15 ani, o alta minora de 17 ani si Raluca Marin (27 de ani). Politistii au stabilit ca „pestele" si concubina acestuia au lipsit de libertate si obligat sa se prostitueze cele doua fete. (Eduard Pascu)

Un „pilos" in politie a fost arestat

Marin Ivanescu (55 de ani), asociat unic a firmei Nam Intercom SRL din Capitala a fost prins, in flagrant, miercuri seara in timp ce primea 20.000 de euro pentru o tranzactie cu un teren. Ivanescu, cunoscut infractor, se prevala in cercul de cunostinte de numele unor ofiteri ai Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). Mai multe firme au fost inselate de acesta folosind documente falsificate. Cand a intermediat vanzarea unui teren cu 300.000 euro, i s-a infundat. El a pretins avans 200.000 euro de la cumparator pentru a intabula terenul. Pentru a fi convingator, Ivanescu a purtat o convorbire telefonica cu o persoana din anturajul sau, simuland o discutie cu chestorul sef Toma Zaharia, secretar de stat in MAI. (Eduard Pascu)

Director vamal suspendat

Directorul adjunct al Biroului Vamal Constanta, Mihai Mihaita, a fost suspendat ieri din functie de catre directorul Autoritatii Nationale de Control, Ionel Blanculescu. Mihaita este cercetat de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, in urma unui flagrant organizat de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor. „Voi lua in continuare toate masurile necesare impotriva lucratorilor vamali sau impotriva comisarilor care se fac vinovati de incalcarea prevederilor legale in indeplinirea atributiilor de serviciu", a declarat Ionel Blanculescu. (Gina Anton)

×
Subiecte în articol: observator