x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

23 Apr 2004   •   00:00

Adjunctul de la Vama Constanta cercetat de PNA Seful adjunct al Biroului Vamal Constanta, Mihaita Mihai, este invinuit pentru o mita de 1.500 de dolari. Potrivit procurorilor anticoruptie, acesta a cerut spaga pe 20 si 21 aprilie 2004 prin intermediul complicelui sau Roberto Bojin. In schimbul banilor, Mihai trebuia sa indeplineasca formalitatile vamale pentru un import de citrice sosit in Portul Constanta in beneficiul unei societati comerciale. Roberto Bojin a fost prins in flagrant cand primea banii. (Miruna Pasa)

Drogat implicat in accident

Un tanar de 26 de ani din Bucuresti, aflat sub influenta drogurilor, a provocat un grav accident de circulatie pe DN 1, la iesirea din Predeal. Masina condusa de Cristian Dinu circula in viteza prin Predeal. La iesirea din oras, soferul a incercat sa depaseasca, dar a pierdut controlul masinii si s-a izbit de un camion. Cristian, impreuna cu un prieten care il insotea, a fost scos din masina contorsionata de mai multi trecatori, putin inainte ca masina sa ia foc. Cei doi au ajuns la Spitalul Judetean Brasov. Cristian Dinu este cercetat de politisti pentru conducere pe drumurile publice sub influenta drogurilor. (Lavinia Saramet)

Comuna atacata de caini

O femeie de 64 de ani a fost internata in stare de soc la Spitalul de Urgenta „Sfantu Andrei", dupa ce a fost sfasiata de caini. „Mi-au sfasiat genunchiul stang cu totul si au smuls carne din picior, de mi-au ramas gauri", declara socata Maria Bujor. Doi consateni treceau din intamplare pe camp si au sarit in ajutorul femeii, reusind sa alunge cainii. Femeia, din comuna Serbanesti, trebuie acum operata de medicii chirurgi de la Sectia de chirurgie plastica si reparatorie. Din spusele satenilor, haita care-si face veacul pe campul din apropierea satului a mai atacat si alte persoane. Cu toate acestea, nimeni nu a luat hotararea de a starpi patrupedele din zona satului Serbanesti. (Erik Hoosz)

Proiect de lege pentru dobanzi la vedere

Bancile si firmele de comert vor fi obligate sa prezinte clien- tilor nivelul dobanzii reale aferente creditelor de consum sau vanzarilor in rate, se prevede in proiectul de lege privind regimul juridic al contractelor de credit pentru consum destinate consumatorilor, aprobat joi de Guvern. In plus, la finantarile pentru bunuri si servicii, contractul de credit trebuie sa evident ieze diferenta dintre pretul platibil imediat in numerar si pretul rezultat prin achitarea ratelor. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: observator