x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei 7 mai 2004

OBSERVATOR - Stirile zilei 7 mai 2004

07 Mai 2004   •   00:00

Targ de Joburi pentru studenti

Studentii care vor sa isi gaseasca o slujba pot participa astazi la Bursa locurilor de munca organizata de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca in 25 de centre universitare, unde vor fi oferite 5.916 de joburi. Principalele ocupatii pentru care sunt oferite locuri de munca sunt: agent asigurare (941), agent vanzari (330), consilier financiar (288), ospatar (281), ingineri (491). In Capitala, Targul de Joburi va fi organizat la Rectoratul Universitatii Politehnice. (Cristian Petru)

Trei angajati ai unei banci, morti pe DN7

O directoare si doi inspectori de la Raiffeisen Bank au murit miercuri seara, pe DN 7, intr-un accident rutier petrecut in apropierea comunei valcene Caineni, informeaza Rompres. Conducatorul auto Adrian Sebastian Varga, inspector la Raiffeisen Bank Arad, aflat la volanul unui Opel Vectra, a pierdut controlul masinii si a patruns pe contrasens, intrand in coliziune frontala cu un autotren TIR, al carui sofer conducea regulamentar. In accident si-au pierdut viata conducatorul autoturismului, pasagera din dreapta sa, Maria Birau, director la Raiffeisen Bank, precum si pasagerul de pe bancheta din spate a autoturismului, Dorin Cimpoieru, inspector la aceeasi banca.

Bloc cumparat cu 3 milioane de lei

Un bloc cu peste 40 de garsoniere si apartamente, apartinand Cailor Ferate Romane, a fost cumparat contra sumei de 3 milioane de lei de Consiliul Municipal Buzau. Nicolae Franculescu, viceprimarul municipiului Buzau, a precizat pentru Rompres, ca blocul a fost inceput in 1989. „L-am preluat la valoarea de inventar, primaria urmand sa finalizeze lucrarile si sa ofere locuintele spre inchiriere tinerilor, la preturi rezonabile". De notat ca la Buzau peste 500 de tineri se afla in cautarea unei locuinte.

Un aradean cere statului 3,4 milioane euro

Un aradean condamnat in anul 1999 la cinci ani de inchisoare pentru spargerea unei locuinte, desi si-a sustinut nevinovatia cu martori, iar o alta persoana s-a declarat vinovata pentru infractiunea incriminata, s-a adresat Curtii de Justitie la Strasbourg. Conform Rompres, in urmatoarele patru saptamani, judecatorii europeni urmeaza sa se pronunte in acest caz. Daca va castiga, Marius Stoka ar trebui sa primeasca de la statul roman 3,4 milioane de euro, cate un milion pentru fiecare an petrecut in inchisoare. Condamnat la cinci ani de inchisoare, Stoka a fost eliberat pentru buna purtare, dupa trei ani si patru luni. In tot acest timp, el a incercat sa-si demonstreze nevinovatia, insa nu a fost crezut de nici o instanta din tara.

Reziduuri petroliere deversate

Un administrator al unei firme de servicii navale a fost amendat cu 100 de milioane de lei, pentru poluarea mediului inconjurator, dupa ce a dispus aruncarea a 100 de tone de deseuri petroliere colectate de pe platforma industriala a societatii Rompetrol S.A., pe campul din apropiere. Conform Rompres, Victor Vladu a fost obligat, de asemenea, sa ecologizeze perimetrul de peste 100 de metri patrati de teren agricol infestat cu hidrocarburi. El urmeaza sa fie trimis in judecata pentru deversarea intentionata a deseurilor pe un spatiu neamenajat.

Evadare din Spitalul Militar

Un tanar arestat pentru furt a evadat, in noaptea de miercuri spre joi, din Spitalul Militar de Urgente Focsani, unde era internat sub paza, dupa ce fusese operat de apendicita, informeaza Mediafax. Nicu Pricopi fusese arestat preventiv in data de 23 aprilie, pentru furt. Doua zile mai tarziu, el a fost unei interventii chirurgicale si era in perioada postoperatorie. In noaptea de miercuri spre joi, el a observat ca politistul care il pazea a adormit, asa ca si-a desfacut catusele si a fugit. Fugarul are o inaltime de 1,85 metri, frunte ingusta, ochi albastri, par ondulat, cicatrice pe brate si tatuaje pe umeri. Politistul adormit va fi cercetat penal pentru neglijenta in serviciu. Agentul sef adjunct Costel Nichifor risca sa fie condamnat la inchisoare intre o luna si doi ani.

"Romania este Spania de maine"

Cotidianul Le Monde a publicat ieri un articol despre schimbarile produse in economia romaneasca, in perspectiva aderarii la UE. Articolul se refera in primul rand la banii pe care romanii care lucreaza in strainatate ii trimit acasa, care "au stimulat cresterea investitiilor si preturilor pe piata imobiliara ". Potrivit Le Monde, tanara generatie intra in scena fara complexe, bine pregatita si decisa sa atinga rapid standardele de viata occidentale. Potrivit unui investitor francez, citat de Le Monde, "Romania este Spania sau Portugalia de maine, iar occidentalii care doresc sa faca afaceri aici ar trebui sa se grabeasca". (Marina Constantinoiu)
×
Subiecte în articol: observator