x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

08 Apr 2004   •   00:00

Mitropolia Moldovei a dat in judecata BNR

Mitropolia Moldovei si Bucovinei solicita Bancii Nationale a Romaniei 5 miliarde de lei pentru 29 de monede din aur confiscate inainte de 1989. In plangerea formulata, la inceputul acestui an, la Judecatoria Iasi, Mitropolia cere si retrocedarea altor obiecte din aur evaluate la cateva miliarde de lei, fara a se sti cu exactitate care este suma finala. Inca de la primul termen al procesului, reprezentanti BNR au replicat ca cercetarile sunt in derulare in arhivele statului roman. Mitropolia Moldovei si Bucuvinei isi motiveaza introducerea unei astfel de actiuni prin faptul ca monedele si obiectele de aur au fost luate cu forta de regimul comunist. Urmatorul termen de judecata va fi pe 28 aprilie. (Mirela Cimpoi)

Fiul judecatorului Covei, trimis in judecata

Fiul judecatorului craiovean Marin Covei, Iustin Covei, a fost trimis in judecata pentru conducerea unui autovehicul fara permis, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, dupa ce la inceputul lunii februarie 2004 a provocat un accident rutier soldat cu ranirea grava a trei persoane si avarierea a doua masini. Minorul Iustin Covei a fost scos de sub urmarire penala pentru distrugere si vatamare corporala din culpa. In urma scandalului izbucnit in luna februarie, pe seama incercarilor de musamalizare a dosarului, seful Politiei Rutiere Craiova, inspectorul principal Dumitru Paraschiv, a fost eliberat din functie si mutat disciplinar la o sectie de Politie. (Miruna Pasa)

Pieton amenintat cu… pistolul

Un barbat care a traversat neregulamentar, cu cateva nopti in urma, Calea Bucuresti a fost amenintat cu pistolul, in plina strada, de un taximetrist. Cristian B. era pornit sa-si faca singur dreptate si sa-l „convinga" pe Mircea I. sa nu mai traverseze si altadata strada prin loc nemarcat. „Circul" a luat amploare o data ce la fata locului au ajuns atat prieteni ai barbatului amenintat cu pistolul, dar si alti taximetristi veniti sa-si sustina colegul de breasla. Spiritele s-au calmat abia la interventia politistilor de la Sectia 3. Taximetristul este cercetat de Politie, in vederea stabilirii provenientei pistolului, marca „Derringer". (Cristian Vasilcoiu)

S-a dus beat mort la examenul auto

Un barbat cu o alcoolemie de 0,65 la mie in sănge a vrut marti dupa-amiaza sa dea examenul de conducere cu politia, au declarat surse din IPJ Vrancea, citate de Rompres. Nicolae Budeanu, in vărsta de 46 de ani, din comuna Chiojdeni, a fost depistat in timpul examenului scris. Politistii spun ca daca barbatul ar fi avut carnet si ar fi fost prins cu o asemenea alcoolemie la volanul masinii ar fi avut acum dosar penal. Budeanu a recunoscut in fata politistilor ca ar fi baut cu o seara inainte peste 1 litru de vin. Candidatul la soferie nu va mai avea voie sa se prezinte la examenul auto timp de trei luni.

Preotii lucreaza si in schimbul de noapte

Sute de tineri, elevi si studenti, se spovedesc zilnic la Bisericuta copiilor din centrul municipiului Buzau, motiv pentru care preotii lucreaza păna dupa miezul noptii, informeaza Rompres. „Foarte multi tineri, inclusiv copii, vin sa-si marturiseasca pacatele pe care le-au facut cu fapta si cu găndul pentru a intra curati in marea sarbatoare a Invierii Măntuitorului", a spus parintele Milea, preot misionar. Practica este raspăndita la Buzau, unde tinerii prefera sa mearga la spovedanie si nu la psihologul terapeut.

Nebunie la primarie

Sute de persoane, majoritatea rromi, au luat cu asalt, marti, Primaria Bacau, pentru a intra in audienta la primarul Dumitru Sechelariu, in speranta ca vor primi bani de la acesta, informeza Ziarul de Bacau, citat de Mediafax. In urma unei selectii organizate de functionarii Primariei, aproximativ 260 de persoane au fost lasate sa intre in biroul primarului. Pentru ca oamenii ramasi afara nu puteau fi tinuti in frau, a fost nevoie de interventia unui detasament de jandarmi, pe langa cei aproape 20 de gardieni publici aflati in zona. In medie, fiecare dintre persoanele primite in audienta s-a ales cu aproximativ doua milioane de lei, relateaza Ziarul de Bacau.

×
Subiecte în articol: observator