x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

06 Apr 2004   •   00:00

Ultimele zile de inscriere la Olimpiadele Comunicarii

Studentii dornici de afirmare mai au la dispozitie cateva zile pentru a se inscrie in competit ie. Pe data de 10 aprilie, sesiunea de inscrieri in concurs va lua sfarsit. Olimpiadele se vor desfasura in perioada 19 aprilie - 12 mai la World Trade Center Bucuresti. Competitia are patru probe dedicate echipelor formate din cate cinci studenti: relatii publice, publicitate, comunicare institutionala si comunicare politica. A cincea proba din concurs, cea de discurs public, este o proba individuala. (Costin Anghel)

Fura din spital, deghizat in vizitator

Un barbat care talharea pacientii internati in spitalele iesene, si care intr-o singura luna a dat cinci spargeri in trei unitati medicale, a fost prins vineri de politistii ieseni, chiar cand se pregatea sa dea o noua lovitura, la Spitalul de Neurochirurgie. Imbracat in pelerina de vizitator, Cristian Constantin Hurezeanu patrundea in rezervele de spital, le spunea pacientilor ca sunt asteptati de medicul de garda, iar cand acestia plecau din salon le fura portofelele, bijuteriile si telefoanele mobile, transmite Mediafax. Barbatul, care a actionat de fiecare data dupa acelasi tipar, risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 15 ani.

Vladimir Perceac a incetat din viata Vladimir Perceac, personalitate marcanta a exilului romanesc din Kasahstan, a murit, a informat ieri Ambasada Romaniei la Alma-Ata, citata de Mediafax. Nascut in 1938, in Basarabia, Vladimir Perceac a fost deportat la varsta de doi ani si si-a petrecut intreaga copilarie in lagarul de concentrare Uzun-Kuduk din Kazahstan. Dupa 12 ani de detentie, in 1952, a fost repatriat prin intermediul Crucii Rosii Internationale, fiind printre putinii romani supravietuitori care au fost inchisi in lagarul mentionat. A fost antrenorul echipei nationale si Olimpice a Romaniei la tir cu arcul, membru al Amnesty International si primul membru fondator al APADOR-CH.

Liderii sindicali continua greva foamei

Liderii sindicatului Malaxa de la uzina Republica se aflau, ieri, in a cincea zi de greva a foamei, acuzand dezinteresul APAPS fata de problemele salariale ale fostilor angajati, transmite Mediafax. Sindicalistii protesteaza pe platforma din fata uzinei Republica, unde si-au amenajat un cort. " "Republica" a murit. Poate o sa fie nevoie ca si unul din noi sa aiba aceeasi soarta pentru ca statul sa intervina ", a spus Constantin Dobre, liderul sindicatului Malaxa. Angajatii de la Republica nu si-au incasat salariile restante de un an si jumatate.

Intrarea in NATO, sarbatorita de partizani

Admiterea Romaniei in NATO a fost sarbatorita si de membrii Asociatiei Fostilor Detinuti Politici (AFDPR) din Ramnicu Sarat prin organizarea unei reuniuni a fostilor detinuti politici si a veteranilor de razboi. Seful filialei locale a AFDPR, Laurentiu Dumitrescu, a salutat aderarea Romaniei la NATO, rememorand evenimentele din anii ‘50, cand sase tineri din Ramnicu Sarat au format organizatia "Vulturii brancovenesti". "Grupul nostru s-a constituit pentru a lupta impotriva ocupatiei sovietice, dar si pentru a-i primi pe americanii aflati pe punctul de a intra in Romania, dupa cum aflasem la acea vreme", a spus Dumitrescu.

Afaceri dincolo de gratii

Un detinut de la Penitenciarul Bacau doreste sa creasca vipere pe proprietatea sa din comuna bacauana Parincea. Condamnat la 3 ani pentru insela ciune, Neculai Herciu a solicitat, printr-o scrisoare trimisa Oficiului de consultanta agricola (OJCA) Bacau, sfaturi privind cresterea viperelor. Barbatul ar mai dori sa creasca si chinchila si sa inceapa si o afacere cu struti. Consultantii OJCA spun ca detinutul bacauan i-a pus pe treaba. "Nu avem documentatiile necesare, dar in fisierele institutiei vom avea cat de curand bibliografii sau casete video ", spun specialistii bacauani, placut impresionati ca au ajuns si "mentorii detinutilor

×
Subiecte în articol: observator