x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

03 Apr 2004   •   00:00

Inca o romanca, posibila victima la 11 martie

O femeie din orasul Nasaud a fost anuntata telefonic, in cursul acestei saptamani, de catre un vorbitor de limba romana de la un spital din Spania, ca fiica ei a murit in atentatele teroriste de la Madrid, transmite Mediafax. Fata de 17 ani era plecata in Spania de sapte luni, iar mama ei nu a mai vorbit cu aceasta dupa 11 martie. Femeia a plecat ieri spre Bucuresti, unde spera sa obtina ajutor pentru a pleca la Madrid. Pana in acest moment, autoritatile nu pot confirma decesul tinerei nasaudence. (Lucian Florea)

Clujana ar putea fi redeschisa in august

Societatea Clujana ar putea fi redeschisa in luna august, potrivit declaratiilor facute de noul administrator special al institutiei, Ioan Dumitru Constantinescu-Govoreanu, transmite Medifax. Acesta afirma ca noua conducere a societatii a stabilit o strategie de dezvoltare, care va incepe prin transformarea datoriilor societatii in actiuni ale statului. Constantinescu a mai spus ca mizeaza pe succesul "marcii" Clujana. Societatea a fost inchisa in 1999, iar o parte din active au fost vandute pe bucati. Anul trecut, Guvernul a transferat pachetul majoritar de actiuni catre Consiliul Judetean Cluj. (Lucian Florea)

Parfumuri de 500 de milioane de lei, confiscate

Parfumuri originale, in valoare de peste o jumatate de miliard de lei, au fost confiscate ieri de catre comisarii Garzii Financiare Arad, de la un bucurestean, in urma unor sesizari ale Biroului de Combatere a Infractionalitatii transfrontaliere, informeaza Mediafax. Barbatul de 33 de ani nu avea acte de provenienta pentru cele peste 300 de flacoane de parfum. Soferul prins a cumparat parfumurile in Arad, de la alte persoane care le-au introdus in tara, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie de Frontiera Arad, Ioan Mares.

Expozitii de Florii si de Pasti

Targul de Florii organizat la Muzeul Taranului Roman, ajuns la a patra editie, si-a deschis ieri portile in incinta Muzeului de pe Soseaua Kisseleff din Capitala, informeaza Rompres. La manifestare participa 110 mesteri din 24 de zone etnografice ale tarii. Tot zilele acestea, Primaria Sectorului 2 a organizat un Targ de Florii si de Pasti in Parcul National din Bucuresti. Artistii populari invitati vor expune costume tradit ionale, farfurii, cani sau oua decorate manual.

A vrut sa moara din cauza notei 8

O tanara de 14 ani din Iasi a incercat sa se sinucida joi, dupa ce a aflat ca luase nota 8 la examenul de simulare a testelor nationale, informeaza Rompres. Adolescenta a ajuns in stare grava la Spitalul de Pediatrie dupa ce a baut opt fiole dintr-un medicament destinat astmaticilor. "Se astepta sa ia cel putin 9, motiv pentru care a avut un adevarat soc atunci cand a aflat ca a luat un punct mai putin", a declarat ieri dr. Tamara Rosu, de la Spitalul de Pediatrie "Sfanta Maria".

Trei nave militare in vizita neoficila

O grupare de trei nave ale fortelor Navale Turce, compusa din doua nave de patrulare si o fregata, se vor afla de astazi si pana marti intr-o vizita neoficiala in Portul Constanta, transmite Rompres. In timpul vizitei vor avea loc exercitii comune si schimburi de experienta intre echipajele turcesti si cel roman, de pe fregata Marasesti. Publicul va putea urca la bordul vaselor turcesti duminica, intre orele 15:00 si 17:00. Vizita este un prilej de dezvoltare a relat iilor de cooperare dintre Fortele Navale ale celor doua tari.

Jandarmii, apreciati de oficiali sarbi

Seful Departamentului Operatii al Republicii Serbia, colonelul Mirkov Milivoj, considera ca Detasamentul Jandarmeriei care executa misiuni de mentinere, asigurare si restabilire a ordinii publice in Kosovo a dovedit curaj si inalt profesionalism in apararea bisericilor si manastirilor poporului sarb. Aprecierea a fost facuta intr-un mesaj trimis joi Serviciului de Integrare Europeana si Relatii Internationale al Jandarmeriei Romane.Colonelul Mirkov Milivoj conduce Delegatia Comandamentului Jandarmeriei din Serbia care a partcipat ieri, la Drobeta Turnu-Severin, la manifestarile prilejuite de implinirea a 154 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane.

×
Subiecte în articol: observator