x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

01 Apr 2004   •   00:00
Batuta de Tiberiu Moldovan

Fotbalistul Tiberiu Moldovan de la Apulum Alba Iulia, este acuzat ca si-ar fi batut prietena. Tanara este internata in prezent la Clinica de Chirurgie Oro- Maxilo-Faciala din Targu-Mures cu fractura de mandibula, nu poate vorbi si este hranita cu paiul. Relatia dintre tanara de 21 de ani din Sebes, eleva la o scoala postliceala, si fotbalistul Tiberiu Moldovan a inceput in urma cu cateva saptamani. "A iesit cu ea prin oras de doua-trei ori, i-a interzis sa iasa singura ", afirma mama fetei. Potrivit tinerei, care a scris pe o hartie ce i s-a intamplat, la sfarsitul saptamanii trecute, fotbalistul a surprins-o impreuna cu niste colegi intr-o discoteca din Targu-Mures si a inceput o loveasca cu pumnii si cu picioarele. Mama fetei spune ca il va da in judecata pe fotbalist. (Stefan Ormenisan)

Morga Spitalului Caritas, in flacari

Acoperisul Morgii Spitalului Caritas, din Bucuresti, a fost distrus ieri de un incendiu. Focul a izbucnit in jurul orei 16:15 intr-unul din cabinetele medicale de la etajul cladirii, extinzandu-se catre acoperis. Pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale si au reusit sa stinga flacarile dupa aproximativ o ora. Inca nu se cunosc cauzele incendiului, iar valoarea pagubelor nu a fost stabilita. (Ion Alexandru)

Consilierul Ionita, inca o spaga

Procurorii anticoruptie au descoperit o noua fapta de coruptie a consilierului Nistor Ionita, de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, arestat saptamana trecuta pentru trafic de influenta. Acesta ar fi cerut la inceputul lunii martie, spun procurorii, o spaga de 45.000 de dolari de la reprezentantul unei firme. Consilierul a fost retinut, in urma unui flagrant, la 22 martie 2004. (Miruna Pasa)

"Scorpionii" antreneaza jandarmi

Infanteristii romani din Irak au primit misiunea sa instruiasca o companie a "Iraqi Civilian Defense Corps" (I.C.D.C.). Locotenentul Adinel Gheorghe, unul dintre cei 12 instructori romani din cadrul Batalionului 26 Infanterie, declara ca militarii irakienii sunt deosebit de constiinciosi. Comandantul celor 200 de militari irakieni, locotenent-colonelul Amer, un ofiter cu experienta, inclusiv cea a razboiului cu Iranul, spune ca "romanii au multa rabdare cu militarii nostri si ne-au invatat tot ceea ce trebuie despre organizarea punctelor de control trafic, protectia unui perimetru si executarea patrulelor. Romanii sunt mai mult dec.t niste militari adevarati, ei sunt prietenii nostri". (Razvan Belciuganu)

Biserica monument istoric incendiata

O biserica monument istoric din satul bacauan Calinesti a fost incendiata in noaptea de miercuri spre joi de persoane necunoscute. Incendiul a fost observat de paznic in jurul orei 21:45. Pompierii au ajuns si ei la locul incendiului, insa focul fusese stins intre timp de catre sateni. "Se pare ca este vorba despre o mana criminala pentru ca unul dintre geamurile bisericii era spart si flacarile au fost concentrate intr-o singura zona. Politistii vor continua cercetarile", a declarat pentru Mediafax mr. Volodea Tisescu, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri "Mr. Constantin Ene" din Bacau.

Protestul surdo-mutilor

Zeci de elevi ai Scolii Speciale pentru Surdo-Muti "Elena Doamna" din Focsani o acuza pe angajata Directiei pentru Protectia Copilului Vrancea, Carmen Plavan, ca le opreste banii care li se cuvin. Ei au protestat marti, in curtea scolii, si fata de conditiile de trai din internatul scolii, cerand conditii mai bune de cazare, mancare mai buna si echipament didactic corespunzator. Desi protestul elevilor a putut fi vazut de toti cei care au trecut la acea ora prin zona, conducerea scolii neaga existenta vreunei manifestari. "Nu a fost nici o greva", spune Ionelia Suciu, directorul scolii.

Profesorii bucuresteni cred in meditatii

Aproape trei sferturi dintre cadrele didactice bucurestene chestionate in cadrul unui sondaj organizat de Alianta pentru Educatie considera ca meditatiile particulare sunt necesare pentru pregatirea elevilor si ca actualul sistem de admitere la liceu nu este corect si relevant. Motivele pentru care profesorii considera necesare meditatiile particulare sunt legate de faptul ca, la examenele de admitere in facultate, de exemplu, se cer obiecte de studiu care nu se mai predau in liceu. Aceeasi opinie este impartasita si de peste 80% dintre elevii bucuresteni.

Drapel NATO, in regim de urgenta

Drapelul NATO ce urmeaza sa fie arborat in centrul municipiului Miercurea Ciuc, la 2 aprilie, va fi confectionat in regim de urgenta la Gheorgheni, din cauza ca nici o firma de profil din judetul Harghita nu are steaguri cu insemnele Aliantei Nord Atlantice. Conform Mediafax, festivitatile din Harghita dedicate evenimentului de primire oficiala a Romaniei in NATO vor cuprinde parade militare si slujbe religioase, iar in institutiile de cultura din judetvor avea loc expuneri despre istoria Aliantei si importanta intrarii Romaniei in NATO.

×
Subiecte în articol: observator