x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

27 Mar 2004   •   00:00
Ambulanta implicata intr-un accident rutier

Trei persoane au fost ranite ieri dupa ce o ambulanta a fost lovita de un autoturism care a trecut pe culoarea roÂşie a semaforului, pe Bulevardul Dacia din Capitala, informeaza Mediafax. BucureÂşteanul Catalin Gabriel G., aflat la volanul unui Opel Vectra, a trecut pe culoarea roÂşie a semaforului, venind pe Strada Polona, in intersectia cu Bulevardul Dacia. Autoturismul a lovit o ambulanta, condusa de Petrica E. (51 de ani), care venea pe Bulevardul Dacia, pe culoarea verde a semaforului Âşi cu sirenele in functiune. Âşoferul autoturismului Opel, sotia acestuia, Âşi copilul lor au fost uÂşor raniti.

Prioritate la alegeri, nu la campanie

Autoritatile locale ar trebui sa acorde prioritate organizarii alegerilor si nu propriilor campanii electorale, a apreciat ieri ministrul delegat pentru Administratia Publica, Gabriel Oprea, informeaza Mediafax. „Trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea! Sper sa nu fie, in vreun judet, situatii in care o parte a cetatenilor sa nu stie unde sa voteze", a declarat Oprea. Acesta a adaugat ca sustinerea materiala a acestor alegeri este in sarcina autoritatilor publice locale. (Lucian Florea)

Simularea la bac si capacitate

Elevii din clasele a VIII-a si a XII-a din toata tara sustin astazi, de la ora 9:00, simularile examenelor care ii asteapta la vara, informeaza Rompres. Pentru elevii de gimnaziu, examenul de capacitate va fi inlocuit din acest an cu o testare nationala, la o singura disciplina pentru care au optat. Aproximativ 300.000 de elevi vor vedea astazi modul in care vor fi redactate subiectele. Totodata, 175.000 de liceeni vor simula examenul de bacalaureat, la 31 de discipline. (Lucian Florea)

O batrana a imbolnavit de TBC 28 de persoane

O batrana care locuieste in centrul Iasiului a imbolnavit de tuberculoza 23 de copii si cinci adulti, informeaza Rompres. Maria Bucevschi, in varsta de 60 de ani, se afla de mai multi ani in evidenta pneumoftiziologilor ieseni, deoarece este bolnava de TBC. Sexagenara s-a ocupat mai mult de bautura decat de urmarea tratamentului prescris de medici. Primul care a luat microbul de la batrana a fost un nepot al acesteia, Constantin Todiriu, in varsta de 23 de ani. Barbatul si-a vizitat rudele si prietenii, care s-au imbolnavit si ei de TBC si care, ulterior, au transmis boala mai departe.

Mistretii si vulpile, vaccinati

Aproximativ 1.400 de mistreti din judetul Harghita sunt vaccinati, in aceasta perioada, pentru a preveni raspandirea pestei porcine, transmite Rompres. Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitar-Veterinare (DSV), dr. Racz Ladislau, a explicat ca vaccinul este inoculat in oua de gaina, iar acestea sunt plasate in locurile frecventate de mistreti, de catre lucratorii silvicultori si vanatori. Dupa topirea zapezii va incepe si actiunea de vaccinare antirabica a vulpilor din Harghita. Purtatorul de cuvant al DSV a adaugat ca astfel de actiuni desfasurate in anii trecuti au dus la scaderea semnificativa a numarului de exemplare afectate. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator