x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

19 Mar 2004   •   00:00
"Vulturul Romaniei" pentru parlamentari

Alesii vor putea primi de acum incolo decoratia "Vulturul Romaniei", in diverse grade, in functie de "vechimea" in Parlament si de functiile pe care le-au indeplinit de-a lungul mandatului, potrivit unui proiect de lege aprobat ieri de Senat. "Vulturul Romaniei" este asimilat in ierarhie cu Ordinul Serviciul Credincios si cuprinde cinci grade: Mare Cruce, Mare Ofiter, Comandor, Ofiter si Cavaler. Insemnul reprezinta o acvila cu aripile semideschise si tinand in cioc o cruce ortodoxa, in gheara dreapta, o sabie, iar in gheara stanga, un buzdugan. Este confectionat din argint sau argint aurit, in functie de grade. (Camelia Ionescu)

20 martie, echinoctiul de primavara

La 20 martie, ora 8:49, are loc echinoctiul de primavara, cand ziua este egala cu noaptea - Soarele rasare la 6:32 si apune la 18:32, stand fix 12 ore deasupra orizontului si 12 ore sub orizont. Desi calendaristic primavara incepe la 1 martie, astronomic ea se instaleaza o data cu echinoctiul cand zilele devin mai lungi decat noptile. In astrologie, intrarea Soarelui in semnele cardinale (cele care marcheaza echinoctiile si solstitiile) este privita cu mult interes. Dintre toate, intrarea Soarelui in Berbec este cea mai importanta pentru astrologi, caci contine informatii despre atmosfera generala a anului. (Roxana Roseti)

Cununiile legate in "Luceafarul"

Observatorul de la ora 19:00 a inceput, de luni, o campanie de demascare a asa-ziselor vrajitoare, care, in schimbul unor preturi exorbitante, promit ca rezolva orice problema increzatorilor care apeleaza la ele. Reporterii Antenei 1 au intrat in "pielea" personajelor catorva dintre cele mai cunoscute opere literare romanesti si si-au povestit pasurile, iar expertele in magie alba nu au dat inapoi sa le ajute. Astfel, miercuri seara am aflat ce nu stia nici macar Eminescu despre Luceafarul. Catalina din Luceafarul are o dilema: cu cine se va casatori ea? Cu Catalin, "viclean copil de casa", sau cu insusi Luceafa rul, cel ce "parea un t. nar voievod, cu par de aur moale". Reporterul Camelia Csiki (Catalina) a mers la vrajitoarea Ghizela. Vestea primita a fost teribila. "Ala care nu-ti gandeste asternutul, ci se gandeste sincer la tine, este guzganul asta cu ochi albastri (Luceafarul - n.r.) Dar atat timp cat ai cununiile legate, este vax albina", a spus experta in magie, explicandu-i ca pentru "dezlegare" trebuie sa mai cotizeze o sedinta. (Sebastian S. Eduard)

×
Subiecte în articol: observator