x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

17 Mar 2004   •   00:00

5.000 de euro pentru o viata de om

Un barbat de 46 de ani asteapta ajutorul dumneavoastra pentru a trai. Mihai Feraru, din satul vasluian Puscasi, are nevoie de o interventie chirurgicala dubla - pe creier si pe cord - pentru a trai. Operatia costa 5.000 de euro si poate fi realizata in Franta. Mihai are trei copii. Familia Feraru traieste din 1,7 milioane de lei lunar. Daca doriti sa-l salvati, puteti depune bani in urmatoarele conturi, deschise la Bancpost Vaslui - nr. 2511011133807508017 si Raiffeisen Bank Vaslui - nr. 1059026. (Alexandra Ionescu)

Profesorul bataus este anchetat

Ministerul Educatiei si Cercetarii a inceput o ancheta in cazul profesorului acuzat de un elev ca i-a smuls parul. Baiatul are si un certificat medico-legal care sa confirme acest lucru. "De altfel, regulamentele scolare incrimineaza acest tip de relatie profesor-elev, iar cazurile care au intrat recent in atentia opiniei publice, respectiv Dolj si Bistrita-Nasaud sunt manifestari singulare si nereprezentative", se arata in comunicatul MEC. Aceste cazuri fac obiectul unor anchete la nivelul consiliilor profesorale si inspectoratelor scolare judetene. (Eugenia Mihalcea)

A cazut in canal

O timisoreanca intentioneaza sa dea in judecata Primaria din Timisoara dupa ce, in noaptea de luni spre marti, a cazut intr-un canal neacoperit si si-a fracturat un picior, informeaza Rom-NET. Silvia Giura se intorcea de la munca pe Strada Sever Bocu si, din cauza intunericului, nu a vazut ca lipsea capacul unui canal. Ea a cazut in gol cinci metri si si-a fracturat un picior. Strigatele femeii au fost auzite de cativa paznici de la o firma din apropiere, care au reusit sa o scoata din canal. La fata locului au sosit si specialistii de la SIAMUD, care dupa ce i-au acordat primul ajutor, au transportat-o la Spitalul Judetean.

Greva ceferistilor a fost suspendata

Curtea de Apel Bucuresti a dispus ieri suspendarea pentru 30 de zile a grevei generale declansate luni de mecanicii de locomotiva si de angajatii din comunicatii feroviare. Sentinta judecatorilor este definitiva. Ceferistii cereau majorarea salariilor si reducerea timpului de lucru. Reprezentantii CFR Marfa si Calatori au aratat instantei ca protestul declansat de Federatia Sindicatelor Mecanicilor de Locomotiva ar aduce atingere "sanatatii si vietii cetatenilor". (Cristian Petru)

Vas ucrainean, disparut in Marea Neagra

Autoritatile portuare ucrainene au anuntat Capitania Portului Constanta ca in data de 10 martie au pierdut legatura radio cu un pescador ucrainean la bordul caruia se aflau cinci persoane. Doua zile mai tarziu, Capitania Portului ucrainean Evpatoria a emis un aviz prin care anunta navele aflate in zona ca pescadorul a fost dat disparut. Capitania Portului Constanta si autoritatile bulgaresti au fost solicitate sa anunte navele aflate in Marea Neagra asupra disparitiei navei ucrainene si sa mareasca atentia atunci cand ajung in apele teritoriale romanesti sau ucrainene.

×
Subiecte în articol: observator