x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

15 Mar 2004   •   00:00
Greva generala la CFR

Transportul de calatori si cel de marfa pe calea ferata este, incepand de astazi, blocat. Angajatii din comunicatiile feroviare si mecanicii de locomotiva au anuntat inca de saptamana trecuta declansarea grevei generale pe durata nelimitata. Sindicalistii au negociat cu administratia companiilor de cale ferata privind asigurarea treimii legale de activitate. Nemultumirile ceferistilor sunt legate de nivelul mic al salariilor si de programul de munca.

"Nu vad viitor in Harghita"

Ministrul delegat Victor Ponta a atras atentia, sambata, la Miercurea Ciuc, asupra problemelor existente in realizarea "unei administratii europene moderne". "Mi-e greu sa vorbesc de viitor in Harghita, pentru ca eu nu vad un viitor in aceasta continua disputa dintre romani si maghiari", a spus Ponta. El nu intelege "foarte clar" consecventa politicii PSD fata de Harghita: "Uneori avem aici in judet oameni care dau cu maghiarii de toti peretii si ii suparam pe maghiari, alteori la Bucuresti ne imprietenim atat de tare cu ei incat va suparam pe dumneavoastra aici". Ponta a mai spus ca intr-o harta a Guvernului cu vizitele ministrilor in Harghita si Covasna e o pata alba: "Aveti probleme si ei nu au raspunsuri la problemele dumneavoastra ".

Vrajitoare demascate

Mii de romani au lasat bani cu nemiluita la vrajitoare. In cadrul Observatorului de la ora 19:00 de astazi va fi declansata o campanie prin care se demonstreaza ca, in cele mai multe cazuri, singurul lucru la care se pricep cu adevarat vrajitoarele este escrocheria. Reporterii Antenei 1 s-au dus la cateva dintre practicantele acestei meserii, le-au cerut ajutorul si au filmat totul cu ajutorul camerei ascunse. Numai ca necazurile pe care le-au insirat nu au fost decat rezumatele unor romane sau opere populare: Baltagul, Luceafarul, Ion. Veti afla cum ca Ana lui Manole ar putea fi regasita si ca Vitoria Lipan a intrat in legatura cu Nechifor. Pe parcursul derularii acestei campanii, telespectatorii pot suna la numerele de telefon puse la dispozitie de Antena 1 iar concluziile vor fi difuzate in cadrul Observatorului de duminica, la ora 19:00.

Nou ambasador al SUA propus pentru Romania

Casa Alba a transmis Senatului o lista cu nominalizari pentru diferite functii, printre care figureaza si numele lui Jack Dyer Crouch II, pentru postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar al SUA in Romania, conform unui comunicat de presa publicat pe site-ul Administratiei de peste Ocean. Potrivit Mediafax, Crouch este profesor asociat pentru Studii strategice si de Aparare in cadrul Universitatii Southwest Missouri. Anterior, el a fost subsecretar in Departamentul Apararii specializat in politici de securitate internationala. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: observator