x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

12 Mar 2004   •   00:00
Targ de constructii

La Arad se va desfasura intre 18 si 21 martie cea de-a X-a editie a targului de tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare si mobilier, Confort Construct, transmite Romnet. Manifestarea este organizata de Expo Arad, iar cele 75 de firme participante din toata tara se vor desfasura pe o suprafata de aproape 2.000 de metri patrati. "Pe toata durata evenimentului, vizitatorii de specialitate vor avea posibilitatea exploatarii unor noi oportunitati de afaceri ", a declarat unul dintre organizatori. (Lucian Florea)

Revista pentru tineret

Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, in parteneriat cu Societatea pentru Cultura, Oameni si Prietenie au lansat in aceasta luna revista "Generati@ E", dedicata tinerilor. Publicatia are 16 pagini color si cuprinde informatii utile despre zona organizatiilor nonguvernamentale de tineret, proiecte, locuri de munca, oportunitati, dar si sugestii pentru petrecerea timpului liber. Revista va fi distribuita gratuit in scoli, licee si universitati. (Lucian Florea)

Copil abandonat in strana Mitropoliei

O tanara si-a abandonat copilul nou-nascut in strana Mitropoliei Moldovei si Bucovinei din Iasi, transmite Rompres. Bebelusul a fost gasit de paznicul bisericii, care a fost chemat de cativa enoriasi, dupa ce auzisera plansete de copil. Ambulanta sosita la Mitropolie a dus bebelusul la Maternitatea Cuza Voda, unde medicii au constat ca este vorba de o fetita de 2,6 kg, in varsta de sapte zile. Politistii ieseni au inceput o ancheta pentru a o gasi pe mama copilului abandonat la Mitropolie. (Lucian Florea)

Locuinte pentru profesori, in podul scolii

In municipiul Sfantu-Gheorghe se vor construi locuinte pentru profesori in podurile scolilor, dupa ce autoritatile municipiului au lansat ideea mansardarii blocurilor, informeaza Rompres. Ideea menita sa rezolve criza de locuinte cu care se confrunta cadrele didactice va fi pusa in aplicare la Scoala generala "Varadi Joszef". Directorul scolii, Demeter Miklos, a declarat ca in garsonierele din mansarda ar putea locui trei-patru profesori. Unii dintre tinerii dascali s-au oferit chiar sa plateasca o chirie lunara de 1,5 milioane de lei. (Lucian Florea)

Casa parinteasca a liderului BNS a ars complet

Casa din Braila in care s-a nascut si a copilarit liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a fost distrusa marti seara intrun incendiu, informeaza Rompres. Cel care locuia in prezent in casa parinteasca a liderului BNS traia in conditii mizere, iar in zilele friguroase facea focul intr-un lighean in mijlocul casei. "Focul, fiind nesupravegheat, s-a extins, iar casa a ars aproape in intregime’", a declarat purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri Dunarea, lt. col. Gheorghe Pascali. (Lucian Florea)

Nou parc industrial

Un parc industrial va fi deschis in apropierea municipiului Fagaras, dupa ce o parte din terenul de la Uzina de Produse Speciale Fagaras, o parte din patrimoniu si utilitatile de pe platforma vor trece cu titlu gratuit in domeniul privat al municipiului, informeaza Rompres. Transferul va fi urmat de incheierea unui protocol intre Compania Nationala Romarm si Consiliul Local al municipiului Fagaras. Societatea comerciala ce va administra parcul industrial va avea ca unic actionar Consiliul Local al municipiului.

Urmarit general, prins in gara

Un barbat urmarit general pentru inselaciune, fals si uz de fals a fost retinut miercuri seara de politistii din Gara de Nord din Timisoara, relateaza RomNet. G. Andrei, in varsta de 36 de ani, din Caras-Severin, era urmarit din noiembrie anul trecut. "Cel in cauza urmeaza a fi predat lucratorilor de politie care instrumenteaza cauza penala", a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Politiei Judetene Timis. (Lucian Florea)

Referendum pentru bulibasa

Rromii din localitatea ieseana Grajduri doresc sa organizeze un referendum, dupa alegerile locale din iunie, pentru desemnarea unui bulibasa, transmite Rompres. "Oamenii trebuie sa stie de un singur lider, care ne-ar putea ajuta si in relatiile pe care le avem cu rromii", a declarat primarul comunei, Constantin Zamfirache. Cinci reprezentanti ai comunitatii de rromi, printre care si actualul bulibasa, Ferdinand Stanescu, si-au maifestat deja interesul fata de propunere. (Lucian Florea)

×
Subiecte în articol: observator florea