x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

10 Mar 2004   •   00:00
Cei mai ravniti burlaci au facut furori

Programul special pregatit pentru 8 Martie cu cei mai ravniti cinci burlaci din Romania au tinut telespectatoarele aproape de Antena 1. Show-ul "O zi cu Fat-Frumos " a fost cel mai urmarit program luni seara, pe intervalul 20:00-22:00. Astfel, conform datelor furnizate de AGB/TNS, emisiunea a inregistrat ca medie un rating de 16,8% si un market share de 37,7% pe segmentul de public all urban. Pe acelasi interval orar, Pro TV cu filmul "Ultima decizie", avandu-i in rolurile principale pe Kurt Russell, Halle Barry si Steven Seagal, a obtinut un rating de 6,7% si un share de 14,9%, in timp ce Romania 1 a facut un rating de 6,0% si un share de 13,3% (cu emisiunea "Iarta-ma" si cu serialul "Lori si Dan").

Despagubiri de 160 de miliarde de lei

Prefectura Suceava a contabilizat peste 600 de cereri formulate, potrivit Legii 290/2003, de familiile persoanelor care au fost deposedate abuziv de bunuri imobile, ca urmare a parasirii fortate a Basarabiei, nordului Bucovinei sau tinutului Herta. Compensatii banesti cerute de deportati se ridica la 160,573 de miliarde de lei. Totodata, se cer 4.974 de hectare de teren agricol, 892 de hectare de teren forestier, constructii si terenuri aferente acestora, in valoare de 156,25 de miliarde de lei, si recolte neculese in suma de 4,3 miliarde de lei. (Nicu Amuraritei)

Medic acuzat de malpraxis

Familia unui bistritean care a murit in urma unui infarct miocardic la doar trei ore dupa ce fusese consultat il acuza de malpraxis pe medicul care i-a refuzat internarea, a declarat ieri Maria Timaru, directorul Spitalului Orasenesc Beclean, citat de Mediafax. Bolnavul Toader Onisor (44 de ani) a ajuns in noaptea de vineri spre sambata la serviciul de urgenta al Spitalului Orasenesc Beclean avand dureri mari in piept si la mana stanga. Barbatul a murit in urma unui infarct miocardic la numai trei ore dupa ce medicul de garda iidaduse drumul din spital pe motiv ca starea de sanatate a bolnavului era mai buna.

Locomotiva de tren in flacari

Locomotiva unui tren accelerat a luat foc ieri, in jurul pranzului, in apropierea municipiului Deva, din motive deocamdata necunoscute, transmite Rompres. Garnitura de tren se deplasa de la Timisoara spre Deva la momentul izbucnirii incendiului. Pompierii militari au intervenit cu doua masini si au stins focul in scurt timp. Nu au existat victime, iar trenul si-a reluat cursa dupa aproape o ora. O comisie formata din reprezentantii pompierilor si ai cailor ferate va cerceta conditiile in care s-a declansat incendiul. (Lucian Florea)

Tabara Magura, retrocedata Bisericii

Terenul pe care s-au desfasurat cele 16 editii ale cunoscutei Tabere de Sculptura in aer liber din localitatea buzoiana Magura, in suprafata de 21,5 ha, a fost retrocedat Manastirii Ciolanu. Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Viorel Constantinescu, a declarat ca terenul a revenit in totalitate Bisericii. "In protocolul de predare nu s-a stabilit nici o clauza, terenul a fost al lor si pot sa faca ce doresc cu el", a spus pesedintele CJ.

Consilul Judetean, dat in judecata dupa un accident

O firma la care este asigurata o bistriteanca a dat in judecata Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, dupa ce femeia a cazut cu masina de pe un pod fara parapet, autovehiculul necesitand reparatii in valoare de 60 de milioane de lei. Accidentul sa petrecut pe un pod situat intre localitatile Bistrita Bargaului si Colibita, in plina zi. De pe pod, masina a cazut in raul Bistrita. Proprietara masinii a scapat cu viata.

×
Subiecte în articol: observator