x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

05 Mar 2004   •   00:00
Membru PSD arestat pentru droguri

Un PSD-ist a fost arestat la Pitesti pentru trafic de droguri de mare risc. Bogdan Ioanicescu, in varsta de 31 de ani, proprietarul clubului Vertigo din centrul orasului Pitesti, a fost prins in flagrant miercuri de politistii din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate Arges. Ioanicescu este membru PSD din anul 1998. Miercuri dimineata politistii au primit informatia ca Ioanicescu va aduce de la Bucuresti ceva marfa pentru tinerii pitesteni. S-a organizat o panda, iar cand tanarul a ajuns in apropierea blocului in care locuieste, politistii l-au asteptat sa-si parcheze masina. Simtind ca este urmarit, patronul a aruncat un pachetel si a fugit. A fost imobilizat iar ofiterii au recuperat punguta. Probele de laborator au stabilit ca era vorba despre hasis. Membrul PSD a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc. (Elly Cirstea)

Cunoasterea limbii romane lasa de dorit

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va recomanda radiodifuzorilor sa introduca testul de limba romana obligatoriu la concursurile de angajare, pentru ca, in ciuda mai multor demersuri, "starea limbii romane in audiovizual nu s-a imbunatatit". Greseli de ortoepie raspandite in mass-media sunt pronuntiile regionale ori cele populare care sunt intalnite nu numai in cazul unor cuvinte vechi, ci si la neologisme: "victimile", "ultimile"; sintagma "ultimile stiri" se aude din ce in ce mai des alaturi de "ostateci", "bulemie ", "femenin", "barjea", "depesea" etc.

Mii de romani muncesc ilegal

In jur de 100.000 de muncitori straini - multi veniti din Romania - se afla ilegal in Israel, fata de 90.000 cu forme legale, iar alti 80.000 au parasit tara in ultimii ani, releva o statistica realizata de Administratia israeliana pentru imigrari. Potrivit statisticii, 23 la suta dintre muncitorii straini provin din Romania si din China, 9 la suta din Turcia, 8 la suta din Moldova si 6 la suta din Thailanda si Ucraina. Oficialii israelieni au afirmat ca Administratia planuieste sa micsoreze cu 50.000 numarul de muncitori ilegali.

Furt de retete si stampile

Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti a sesizat CNAS si toate farmaciile din Capitala, dupa ce doua topuri de retete cu regim special au fost furate din cabinetul unui medic de familie, iar unui alt doctor i-a disparut parafa. Hotul a reusit sa valorifice patru retete. El a luat gratuit antibiotic (gentamicina), diazepam, codeina, dicarbocalm, coldrex, piroxicam, valoarea respectivelor produse fiind de aproximativ un milion de lei. Politistii banuiesc ca hotul ar fi o femeie care si-a adus copilul de 3 ani la medic.

Sef de post, detectiv pe urmele pasapoartelor false din comuna

Un nou scandal este pe cale sa izbucneasca in politia mureseana din cauza unor pasapoarte false care se pare ca au fost eliberate de Serviciul Judetean de Evidenta Informatizata a Persoanei (SEIP) Mures. Scandalul a pornit dupa ce seful de post din comuna mureseana Mica si-a sesizat superiorii ca mai multe persoane din comuna au pasapoarte eliberate ilegal, cu care au parasit tara. Potrivit sefului IJP Mures, Vasile Cotoara, cei cinci au obtinut pasapoartele in baza buletinului de identitate si a fotografiilor altor persoane decat titularii de drept, prin metoda substituirii. (Stefan Ormenisan)

Un norocos a luat miliardul la "5 din 40"

Un norocos a castigat 1.131.331.000 lei la prima categorie a tragerii speciale "5 din 40", de Martisor. La urmatoarea categorie, 5 persoane au luat 113.133.100 lei, iar la a III-a 718 jucatori au castigat cate 787.834 lei. Fondul de castiguri a insumat 2.262.662.000 lei. La tragerea "Joker", premiul de la primele doua categorii, care include si un apartament cu trei camere, s-a reportat pentru saptamana viitoare, iar la a III-a categorie 3 jucatori au luat 231.114.000 lei. Fondul de castiguri a insumat 14.037.648.600 lei. (Dana Purgaru)

Jaf de jumatate de miliard, oprit de un politist aflat in timpul liber

Un politist aflat in timpul liber a prins ieri un recidivist aradean, la scurt timp dupa ce acesta a furat o sacosa cu peste jumatate de miliard de lei, dintr-o masina parcata in centrul orasului Cluj-Napoca. Potrivit anchetatorilor, Viorel C. (33 de ani) a spart geamul masinii, a furat o sacosa in care se aflau 600 de milioane de lei si a incercat sa fuga. El a fost vazut si prins insa de un agent de la Politia Rutiera, aflat in timpul liber si care trecea intamplator prin zona. Sacosa cu bani a fost recuperata si returnata pagubitului.

×
Subiecte în articol: observator