x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

04 Mar 2004   •   00:00
Fara reclame la tutun

Reclama la tutun si produse din tutun ar putea fi interzisa incepand cu anul viitor, daca va fi aprobat un proiect de lege propus de Ministerul Sanatatii, transmite Mediafax. Interdictia va fi valabila in presa scrisa si in alte materiale tiparite, in cadrul programelor de radiodifuziune, in cinematografe, pe panouri publicitare si prin serviciile publice de informare. Daca va fi aprobat, proiectul va intra in vigoare de la 30 iulie 2005 si va interzice publicitatea si in cazul obiectelor inscriptionate cu marcile produselor din tutun sau care imita produsele din tutun.

Atacata de porci

O femeie de 59 de ani din Targu-Secuiesc a murit, in noaptea de marti spre miercuri, dupa ce a fost atacata de porcii din gospodarie, transmite Mediafax. Femeia a ajuns la spital degerata si muscata grav de fata si de maini. "In ciuda tratamentului aplicat pentru incalzirea pacientei si mentinerea functiilor vitale, bolnava a decedat la scurt timp dupa ce a ajuns la Brasov", a declarat directorul Spitalului Judetean Brasov, dr. Dan Grigorescu. Medicul a adaugat ca in 15 ani de activitate nu a mai intalnit un asemenea caz.

PNA in scandalul SAPARD

Corpul de Control al Guvernului va sesiza Oficiul de Lupta Antifrauda si Parchetul National Anticoruptie, in cazul celor doi directori de la Consiliul Judetean Suceava care au fost implicati intr-un scandal legat de fondurile SAPARD. Radu Adrian Veleanu, directorul general al Directiei generale tehnice din Consiliul Judetean Suceava, si adjunctul sau Niculai Dobrea Climec au verificat 17 proiecte SAPARD care erau intocmite de firmele sotiilor lor. Proiectele anchetate valorau, in total, peste 300.000 de euro. Celor doi directori li s-au desfacut ieri contractele de munca. (Nicu Amuraritei)

O fetita a cazut din autobuz

O fetita de 7 ani a ajuns marti in stare grava la Spitalul Judetean Satu-Mare, dupa ce s-a dezechilibrat si a cazut dintr-un autobuz. Soferul vehiculului este cercetat pentru vatamare corporala din culpa, intrucat masina ar fi plecat din statie cu una dintre usi deschisa. Martorii spun ca la una din opririle in statie, soferul autobuzului a lasat penultima usa deschisa si ca a circulat cu viteza redusa pana in statia urmatoare, unde fetita s-a dezechilibrat si a cazut, fapt confirmat de politisti. Piciorul stang al fetitei a fost prins si strivit sub ultima roata a autobuzului.

Un tanc pentru Primarie

Primaria municipiului Miercurea-Ciuc ar putea primi, gratuit, un vehicul militar de mare tonaj, cu senile, folosit in armata pentru tractarea tunurilor, care ar putea fi utilizat la tasarea deseurilor de la groapa de gunoi, informeaza Mediafax. In cadrul procesului de modernizare a armatei, unitatile militare vor renunta la utilajele vechi de 25-30 de ani, ele fiind oferite gratuit primariilor care isi manifesta interesul in aceasta privinta. Utilajul pentru Primaria din Miercurea-Ciuc trebuie adus de la o unitate militara de langa Cluj-Napoca, iar transportul va fi foarte costisitor.

Autocolant contra radiatiilor celularului

Salonul inventiilor romanesti Pro Invent, gazduit in intervalul 3-6 martie de Cluj-Napoca, prezinta peste 100 de inventii brevetate, cu aplicabilitate in domenii precum medicina, constructii, industrie, mecanica. Una dintre cele mai inedite inventii ii apartine teleormaneanului Ancu Dinca: dispozitivul de neutralizare a radiatiilor nocive produse de telefoanele mobile. Dispozitivul se prezinta sub forma unor autocolante de 15x15 mm sau 35x35 mm, cu o grosime de 1,5 mm, care se aplica pe carcasa telefonului mobil sau pe carcasele PC-urilor. Inventia neutralizeaza radiatiile electromagnetice nocive emise de aparatura electronica, electromagnetica si electroenergetica. (Oriana Tzelman)

Politist acuzat ca a nenorocit un tanar

Un politist din satul aradean Maderat este cercetat de procurori pentru ca ar fi lovit un baiat de 17 ani cu palmele si pumnii in cap pana acesta a lesinat, transmite Mediafax. Agentul Ioan Andra, care lucreaza pentru postul de Politie din comuna Pancota, este acuzat de familia baiatului ca la agresat pe acesta pentru ca turma de capre cu care era i-a calcat politistului culturile de grau. Baiatul a fost internat la Spitalul Judetean Arad deoarece, din cauza loviturilor la cap, a inceput sa aiba ameteli si pierderi scurte de memorie.

Elev grav ranit dintr-o joaca

Un baietel in varsta de 12 ani, elev in clasa a V-a la o scoala din Craiova, risca sa ramana surd pe viata, dintr-o joaca. Cosmin Bascracea a fost grav ranit ieri-dimineata, in timpul unei recreatii. Baietelul se juca impreuna cu alti zece elevi, pe coridoarele scolii. Colegii l-au luat pe brate si au inceput sa-l arunce in sus, in semn de bucurie. Copiii l-au scapat insa la un moment dat pe Cosmin, acesta izbindu-se puternic de podea. Elevul a suferit rani grave la cap, fiind internat in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator