x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBSERVATOR - Stirle zilei

OBSERVATOR - Stirle zilei

14 Apr 2004   •   00:00

Statuia Libertatii, pazita de o camera de luat vederi

O camera de luat vederi ce monitorizeaza zona in care va fi amplasata Statuia Libertatii a fost montata de reprezentant ii UDMR Arad pentru a evita incidentele de genul celor in care persoane necunoscute au inscriptionat cuvinte jignitoare pe gardul santierului din Parcul Reconcilierii. Imaginile cu restaurarea controversatului monument pot fi urmarite live si prin intermediul Internetului, la adresa www.statuialibertatii- arad.ro, informeaza RomNET. Realizarea paginii de web si implementarea proiectului au costat peste 1.000 de euro, fondurile fiind asigurate in totalitate de catre asociatia istoricilor maghiari.

Conturi blocate pentru firmele datornice

Cateva societati comerciale de pe raza Sectorului 2 al Capitalei au conturile blocate, incepand de ieri, iar pentru alte cateva autoritatea locala va dispune instituirea sechestrului asigurator pe imobile, din cauza datoriilor de peste sapte miliarde de lei acumulate catre primarie. Autoritatea locala a blocat, intr-o prima faza, conturile a 11 societati comerciale care cumuleaza datorii de peste patru miliarde de lei. Pentru alte 16 societati comerciale, primaria va pune sechestru pe imobilele detinute de administratorii acestora, pana la recuperarea creantelor in valoare de 1,8 miliarde de lei.

Greva foamei de Inviere

De sase zile, doi valceni fac greva foamei in fata Palatului de Justitie, dorind astfel sa protesteze, dupa cum scrie si pe pancarta asezata deasupra Monumentului Eroilor, "impotriva justitiei corupte". Lazar Cotora, de 66 de ani, este nemult umit ca nu i s-a dat castig de cauza intr-un litigiu cu un vecin, iar Stelian Stefanescu, de 48 ani, a ramas fara serviciu, dupa ce a fost dat afara din Primaria Olanesti. De joi, 8 aprilie, grevistii nu s-au atins de mancare. Le-a fost luata glicemia si au refuzat tratamentul cu glucoza. In noaptea de Inviere, cei doi s-au dus la slujba cu pancarta dupa ei. N-au apucat sa stea decat vreo cateva minute, fiind scosi din curtea bisericii de catre oamenii de ordine. (Octavian Herta)

Creste numarul divorturilor

Aproximativ 70 la suta dintre casatoriile incheiate in Timis oara in ultimii trei ani sfarsesc in dosare de divort, a declarat pentru Rompres, purtatorul de cuvint al Judecatoriei Timisoara, Raluca Patru. Numarul divorturilor din Timisoara este cu 30 la suta mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada de referinta a anului 2003.

Slujbe pentru tinerii saraci

Tinerii foarte saraci, cu varste de pana la 25 de ani, pot fi inscrisi la cursurile care se desfasoara in colaborare cu Corpul Gardienilor Publici, informeaza Rompres. Ei pot deveni agenti de paza si ordine si pot asigura paza in localitatea din care provin si, in plus, vor avea asigurate de la bugetul de stat salariile timp de doi ani.

×
Subiecte în articol: observator