x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OBUZ de aviaţie de 100 de kilograme, descoperit la Galaţi, de muncitori. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi

OBUZ de aviaţie de 100 de kilograme, descoperit la Galaţi, de muncitori. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi

22 Aug 2013   •   12:37
OBUZ de aviaţie de 100 de kilograme, descoperit la Galaţi, de muncitori. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi
Sursa foto: Picasa

Un obuz de aviaţie de aproximativ o sută de kilograme din cel de-al doilea război mondial a fost descoperit, joi, pe un şantier din municipiul Galaţi, unde se construieşte un mall, reprezentanţii Primăriei spunând că persoanele care locuiesc în zonă vor fi evacuate. Obuzul de aproximativ o sută de kilograme a fost descoperit pe un şantier de pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi, unde se construieşte un mall.

Imediat la faţa locului au ajuns pirotehniştii, care au izolat zona, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi spunând că există posibilitatea ca bomba să fie detonată la faţa locului, pentru că transportul acesteia ar presupune riscuri mari. Urmează ca autorităţile locale, în colaborare cu echipa de pirotehnişti ISU de la Ciolpani, care se află în drum spre Galaţi, să decidă ce se va întâmpla în acest caz. Există posibilitatea ca bomba să fie detonată pe loc din cauza riscurilor presupuse de mutarea bombei, ceea ce va impune evacuarea localnicilor din zonă. În acest caz se poate impune sistarea oricăror activităţi şi evacuarea pe o rază de un kilometru şi se va crea un dispozitiv de evacuare în acestă situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

×
Subiecte în articol: obuz aviatie galaţi